Πώς αποκαλύφθηκε η σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου – Διώξεις στον πατέρα και τη γιαγιά του

Πώς αποκαλύφθηκε η σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου – Διώξεις στον πατέρα και τη γιαγιά του

Aποτροπιασμό έχει προκαλέσει το νέο περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου, αυτή τη φορά στη Βόρεια Ελλάδα, με φερόμενο ως δράστη τον πατέρα του 4χρονου θύματος και συνεργό τη γιαγιά του.

Όπως αποκάλυψε στην ΕΡΤ, ο δικηγόρος της μητέρας κ. Γιάννης Μαρακάκης, o εφιάλτης του παιδιού ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, όταν ο πατέρας του, γιος ιερέα, πέρασε με τον 4χρονο μερικές ημέρες, καθώς είναι σε διάσταση με τη μητέρα.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρακάκη, όταν το παιδί επέστρεψε στη μητέρα του, είχε μία αλλόκοτη συμπεριφορά και πειραματιζόταν με την σεξουαλικότητά του. Μάλιστα η μητέρα βλέποντας την εκτός κανονικότητας συμπεριφορά του παιδιού, το βιντεοσκοπούσε και το προϊόν των συμπεριφορών έχει προσκομιστεί στην ανάκριση, στους παιδοψυχολόγους και στον ιατροδικαστή για να έχουν εικόνα των προβληματισμών της μητέρας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας, το παιδί άρχισε να λέει ότι πονάει και ότι έκανε παιχνίδια με τον μπαμπά και την γιαγιά ενώ εντοπίστηκαν και σημάδια στο σώμα του παιδιού.

Για την υπόθεση ασκήθηκε ποινική δίωξη στον πατέρα και τη γιαγιά του ανήλικου. Το παιδί εξετάστηκε από δύο ανακριτικούς υπαλλήλους παρουσία ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού και σιγά – σιγά άρχισε να αποκαλύπτει τη φρίκη που φέρεται να είχε βιώσει στα χέρια του πατέρα του. Έγιναν 4 δίωρες συνεδρίες στη διάρκεια των οποίων το παιδί φαίνεται ότι «ξεκλείδωσε» και είπε τα πάντα, πώς βίωνε τους βιασμούς από τον πατέρα και πώς συμμετείχε και η γιαγιά του.

Ακόμα όπως αποκάλυψε ο κ. Μαρακάκης, οι ανακριτικοί υπάλληλοι παρατήρησαν ότι η συμπεριφορά του παιδιού άλλαζε μπροστά στην κάμερα, την έκλεισαν και τότε κατάλαβαν ότι το παιδί ήταν πιο άνετο. Έτσι τους αποκάλυψε ο 4χρονος ότι δεν θέλει την κάμερα γιατί «τα παιχνίδια που έκανα με την γιαγιά και τον μπαμπά μετά τα βλέπαμε στην τηλεόραση».

Η ποινική δίωξη αφορά βιασμούς κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 12 ετών, γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών και πορνογραφία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS