Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Αγωνία για τον αγνοούμενο πιλότο, έρευνες για τον εντοπισμό του

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Αγωνία για τον αγνοούμενο πιλότο, έρευνες για τον εντοπισμό του

Στην παραλία Αχλαδίου στη Βόρεια Εύβοια, κοντά στην Αγία Άννα, έπεσε ελικόπτερο, το πρωί της Πέμπτης. Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Μάλιστα, τη στιγμή που το πολιτικό ελικόπτερο κατέπεσε σήμερα στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Αχλάδι, στη Βόρεια Εύβοια, περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας, κάτοικος της περιοχής.

«Ήταν πολύ κοντά στο σπίτι μου, ένα κίτρινο ελικόπτερο που πετούσε πολύ χαμηλά και έκανε μανούβρες. Μετά έστριψε ξαφνικά αριστερά και άκουσα ένα μπαμ, άκουσα την έκρηξη, εκείνη την ώρα έβρεχε καταρρακτωδώς», είπε ο μάρτυρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Το ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ της ΥΠΑ, ενώ πετούσε πάνω από τη Βόρεια Εύβοια. Πρόκειται για ένα ελικόπτερο Agusta Α109, πολιτικού τύπου που εκτελούσε την ιδιωτική πτήση Αφίδνες-Μαντούδι-Βιομηχανική Περιοχή Βόλου. Από το Μαντούδι απογειώθηκε στις 10:13 το πρωί και ξαφνικά χάθηκε το στίγμα του από τα ραντάρ της ΥΠΑ.

Αγνωστο παραμένει αν οι επιβάτες τελικά είναι ένας ή δύο, καθώς απογειώθηκε με έναν επιβάτη, τον πιλότο από τις Αφίδνες, αλλά είναι άγνωστο αν στο Μαντούδι επιβιβάστηκε και δεύτερο άτομο.

To σημείο της πτώσης:

YN 2023 09 28 14.55.01

Πτώση ελικοπτέρου στη Βόρεια Εύβοια: Και βατραχάνθρωποι στις έρευνες για επιζώντες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης στην περιοχή της πτώσης του ελικοπτέρου στην Βόρεια Εύβοια, που κατέπεσε στην περιοχή Αχλάδι λίγο μετά τις 10.00 το πρωί της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου.

Αυτή την ώρα γίνεται επιχείρηση με Super Puma, τέσσερα πλωτά, δύο ιδιωτικά σκάφη.

Παράλληλα στο σημείο βρίσκεται ο Λιμενάρχης Αιδηψού Σωτήρης Δανίκας, ο οποίος δήλωσε στο evima.gr ότι πλωτά ιδιωτικά σκάφη μαζί με δύτες επιχειρούν στις έρευνες για την ανεύρεση τυχόν επιζώντων, ωστόσο τόνισε πως είναι πολύ δύσκολες οι έρευνες, καθώς από τις καταστροφές η θάλασσα έχει γεμίσει με φερτά υλικά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή την ώρα σπεύδουν στο σημείο μονάδα υποβρυχίων αποστολών (ΜΥΑ).

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελικόπτερο ήταν πολιτικό, τύπου Α-109 και εκτελούσε δρομολόγιο από Μαντούδι προς Βόλο, όταν ξαφνικά έχασε επαφή με την Πολεμική Αεροπορία. Πιο συγκεκριμένα, το ελικόπτερο απογειώθηκε από Αφίδνες, θα έκανε ενδιάμεση στάση στο Μαντούδι και θα κατέληγε στη ΒΙΠΕ Βόλου.

Πτώση ελικοπτέρου στη Βόρεια Εύβοια: Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο



Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: «Εάν υπήρχε χαμηλή νέφωση και έντονη βροχή δεν θα έπρεπε να απογειωθούν»
Για την πτώση ελικοπτέρου στην παραλία Αχλαδίου, στη βόρεια Εύβοια, μίλησε ο πτέραρχος εν αποστρατεία Κώστας Ιατρίδης.

«Εκεί ο καιρός είναι άσχημος, είχε χαμηλή νέφωση και βροχή», επισήμανε ο Κώστας Ιατρίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ για την πτώση του ελικοπτέρου στη βόρεια Εύβοια.

«Εάν η ορατότητα ήταν πολύ περιορισμένη, θα έπρεπε να ενημερωθούν για τον καιρό της διαδρομής από εκεί που βρισκόταν στο Μαντούδι μέχρι τον Βόλο. Εάν ο καιρός είχε πολύ χαμηλή νέφωση και είχε και έντονη βροχή, κανονικά δεν θα έπρεπε να απογειωθούν», είπε χαρακτηριστικά.

Βόρεια Εύβοια: Γιατί έπεσε το ελικόπτερο

Ακόμα, ο κ. Ιατρίδης ανέφερε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά και πρόσθεσε ότι μπορεί η ορατότητα να ήταν πολύ περιορισμένη ή αν ήταν πολύ χαμηλή η νέφωση, να μπήκε στα σύννεφα και να έπαθε κάποια παραίσθηση ή μπορεί να είχε και κάποια άλλη βλάβη.

Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν Α-109 ιδιωτικό ελικόπτερο με δύο επιβαίνοντες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ