Πύρινος εφιάλτης στην Αττική: Μηνύματα 112 για εκκένωση σε Σταμάτα, Ροδόπολη, Θρακομακεδόνες και Αχαρνές

Πύρινος εφιάλτης στην Αττική: Μηνύματα 112 για εκκένωση σε Σταμάτα, Ροδόπολη, Θρακομακεδόνες και Αχαρνές

Δραματική είναι η κατάσταση στην Αττική, όπου βρίσκονται σε πλήρη πύρινα μέτωπα, με τη φωτιά να συνεχίζει το καταστροφικό της έργο κι ενώ οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν από το απόγευμα, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η φωτιά που ξέσπασε τέσσερις ημέρες πριν από την Βαρυμπόμπη έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστασεις. Αυτή την ώρα, οι φλόγες κατακαίνε το Πευκόφυτο, ενώ βρίσκονται μια ανάσα από τη Σταμάτα.

Πυροσβέστες, εθελοντές πυροσβέστες και αστυνομικοί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σβήσουν τις φλόγες αλλά και για να απομακρύνουν τους κατοίκους, που ρίχνουν ακόμη και κουβάδες με νερά, μήπως περιορίσουν τη φωτιά.

Πριν από λίγο το 112 έστειλε διαδοχικά μηνύματα για εκκενώσεις σε Θρακομακεδόνες, Αχαρνές», Ροδόπολη και Σταμάτα. « Αν βρίσκεστε στους οικισμούς #Ροδόπολης ή #Σταμάτας, εκκενώστε τώρα προς #Αθήνα μέσω Λεωφ. #Θησέως και #Κηφισίας».

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, τόνισε ότι οι άνεμοι είναι ισχυροί και η φωτιά κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα προς τη Βαρυμπόμπη.

Μάλιστα, είχε ζητήσει και εκείνος από τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή προς Θρακομακεδόνες.

Καίγεται το Κρυονέρι
Μιλώντας στον Alpha o Δήμαρχος Διονύσου, κύριος Γιάννης Καλαφατέλης, ανέφερε ότι η φωτιά καίει σπίτια και απηύθυνε έκκληση για εναέρια μέσα. Η φωτιά βρίσκεται δίπλα στην πλατεία, ενώ οι κάτοικοι έχουν εκκενώσει εδώ και ώρα την περιοχή. «Είναι η χειρότερη κατάσταση που μπορεί να μας βρει μέχρι τώρα. Η κατάσταση είναι εκρηκτική. Στο Κρυονέρι καίγονται σπίτια. Στον Άγιο Στέφανο υπάρχουν και εκεί δυσκολίες. Δεν έχει μπει η φωτιά στον Διόνυσο. Κάνω έκκληση για επίγειες και εναέριες δυνάμεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημειώσε: «Κινδυνεύουν οι περιουσίες των συμπολιτών μας. Έχουμε εκκενώσει το Κρυονέρι και εκκενώνουμε εν μέρει και τον Άγιο Στεφανο. Έχουμε προβλήματα σοβαρά. πρέπει να σβήσει τώρα η φωτιά».

Εκκενώθηκε το Κρυονέρι
Θυμίζουμε ότι ήδη από χτες το απόγευμα είχε ζητηθεί η εκκένωση του Κρυονερίου, των Αφιδνών και του Κοκκινόβραχου. Ο Δήμος Διονύσου λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης (5/8) ζήτησε από τους κατοίκους του Κρυονερίου να απομακρυνθούν με τάξη και ασφάλεια από τα σπίτια τους. Παράλληλα, απήυθυνε έκκληση να μην παρεμποδίζεται η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων από άλλα οχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα με νέο μήνυμα από το «112» εκκενώθηκαν οι οικισμοί Πευκόφυτο και Ποντίων Αγίου Στεφάνου, καθώς η πυρκαγιά που απειλούσε το Καλέτζι Μαραθώνα κατευθύνεται προς τα εκεί.

Στις φλόγες ο δρόμος Μαραθώνα – Σταμάτας
Η πυρκαγιά μαίνεται στη λίμνη του Μαραθώνα, καίγοντας πεύκα, ενώ κατευθύνεται προς τα βόρεια.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Νίκος Πέππας δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και ότι το πύρινο μέτωπο έχει φτάσει πολύ κοντά στον οικιστικό ιστό στην Σταμάτα και απηύθυνε έκκληση για ενίσχυση των πτητικών μέσων. Οι κάτοικοι έχουν ήδη απομακρυνθεί από τα σπίτια τους Ο δρόμος Μαραθώνα-Σταμάτας έχει παραδοθεί στις φλόγες καθιστώντας την διέλευση αυτοκινήτων αδύνατη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ