Πυροσβεστική: Η στάθμη του νερού σε σημεία ξεπερνά τα 2 μέτρα -Επιχειρούν δύτες της ΕΜΑΚ και στρατός

Πυροσβεστική: Η στάθμη του νερού σε σημεία ξεπερνά τα 2 μέτρα -Επιχειρούν δύτες της ΕΜΑΚ και στρατός

Με όλους τους διαθέσιμους πόρους έχει ριχτεί στη μάχη με την κακοκαιρία Daniel η πολιτική προστασία. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη για τις επόμενες ώρες και η πυροσβεστική ενημέρωσε σχετικά με την διαμορφωθείσα κατάσταση στα μέτωπα.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της ΠΥ, Βασίλης Βαρθακογιάννης, το κέντρο επιχειρήσεων από την Τρίτη στις 7:00 π.μ. έως κι αυτή την ώρα έχει λάβει 4.780 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων, διασώσεις κι απομακρύνσεις προς ασφαλή σημεία.

Οι ομάδες ορμητικών νερών και δύτες της 4ης, 5ης, 6ης, 7ης και 8 ΕΜΑΚ, η πολιτική προστασία και ο στρατός επιχειρούν στα πλημμυρισμένα πεδία και προσπαθούν να προσεγγίσουν περιοχές που ακόμα και το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί.

Έχουν πραγματοποιηθεί 820 διασώσεις κι απομακρύνσεις. Η άντληση γίνεται μόνο σε περιπτώσεις που είναι εφικτό. Είναι άνω των 1.600 αυτές οι περιπτώσεις.

Ο εκπρόσωπος ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση Δάρδανος 2 και το σχέδιο Ξενοκράτης για την αντιμετώπιση της σπάνιας για τα δεδομένα της

Ελλάδας κατάσταση.

Η ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της ΠΥ

Τόνισε πως οι ομάδες Ξενοκράτης και Δευκαλίων δυσκολεύονται να προσεγγίσουν περιοχές καθώς η στάθμη του νερού σε σημεία ξεπερνά τα 2 μέτρα. Όπου χρησιμοποιούνται μηχανές, φερτά υλικά και νερό δεν επιτρέπουν την προσέγγιση.

Εξάλλου, πρόσθεσε πως η έντονη κεραυνική δραστηριότητα δεν επιτρέπει την είσοδο των πτητικών μέσων στις πληγείσες περιοχές κι έκρουσε τον κίνδυνο «ειδικά για τη δυτική Θεσσαλία, όπου τα φαινόμενα θα είναι έντονα μέχρι το απόγευμα».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ