Ρούλα Πισπιρίγκου: Διεκόπη η δίκη για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας για τις 15 Δεκεμβρίου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Διεκόπη η δίκη για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας για τις 15 Δεκεμβρίου

Ξεκίνησε η δεύτερη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Το δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων, στην ανάγνωση του κατηγορητηρίου και στην ανάγνωση του καταλόγου των μαρτύρων.

Στη συνέχεια το δικαστήριο προχώρησε σε διακοπή της δίκης για τις 15 Δεκεμβρίου 2023 λόγω των άλλων υποθέσεων στις οποίες παρίσταται ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας, μεταξύ των οποίων είναι και η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας που εκδικάζεται στην ακριβώς διπλανή αίθουσα.

Απορρίφθηκε το αίτημα Δασκαλάκη για αναβολή της δίκης

Ο Μάνος Δασκαλάκης στη νέα θα καταθέσει ως απλός μάρτυρας και όχι ως υποστηρικτής της κατηγορίας, καθώς για οικονομικούς λόγους δήλωσε ότι δεν μπορεί να έχει δικηγόρο. Υπέβαλε αίτημα αναβολής, όμως το δικαστήριο ομόφωνα το απέρριψε.

Αναλυτικά, κατά την έναρξη της διαδικασίας ο Μάνος Δασκαλάκης υπέβαλε αίτημα αναβολής της δίκης, εξηγώντας στους δικαστές ότι έχει δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας αλλά αδυνατεί να βρει δικηγόρο για οικονομικούς λόγους.

«Για οικονομικούς λόγους έκανα αίτηση για παροχή νομικής βοήθειας, όμως κρίθηκε απαράδεκτη λόγω εκπρόθεσμης υποβολής», είπε στο δικαστήριο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιριπγκου, Αλέξης Κούγιας αντιτάχθηκε στο αίτημα του πρώην συζύγου της 34χρονης λέγοντας πως σκοπός του είναι να την ταλαιπωρήσει κι άλλο. «Έχουμε αντίρρηση για την αναβολή της δίκης. Γίνονται δύο μικτά δικαστήρια ταυτόχρονα. Επιθυμούμε διακαώς να ξεκινήσει η δίκη. Είναι προσχηματικό αυτό που λέει ο κύριος. Είναι αδιανόητο αυτό που ζητά, σκοπός του είναι να ταλαιπωρήσει κι άλλο την κατηγορούμενη. Θέλουμε την έναρξη της διαδικασίας, παρότι δίπλα υπάρχει η δίκη και θα έχουμε και αιτήματα για κλήτευση και άλλων μαρτύρων», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Εισαγγελέας: Ο Μάνος Δασκαλάκης υπέβαλε την 1η Νοεμβρίου και κρίθηκε απαράδεκτη ως εκπρόθεσμη. Θεωρώ ότι το αίτημα υποβάλλεται καταχρηστικά προς παρέλκυση της δίκης. Δεν είναι δυνατόν και οι δύο δικηγόροι που έχει στην άλλη δίκη να μην τον είχαν ενημερώσει. Η δίκη είχε προσδιοριστεί πολύ πιο πριν. Προτείνω την πρόοδο της δίκης.

Έκλαιγε σιωπηλά η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την κλήρωση των ενόρκων και ακολούθως η πρόεδρος κάλεσε την κατηγορούμενη στο βήμα για να αναφέρει τα προσωπικά της στοιχεία.

  • Πρόεδρος: Οικογενειακή κατάσταση;
  • Κατηγορούμενη: Σε διάσταση.
  • Πρόεδρος: Τέκνα άλλα υπάρχουν;
  • Κατηγορούμενη: Όχι, δυστυχώς.

Στη συνέχεια η εισαγγελέας της έδρας απήγγειλε την κατηγορία. Κατά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου, η Ρούλα Πισπιρίγκου έκλαιγε σιωπηλά.

Μετά τη διακοπή η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε στην αίθουσα όπου δικάζεται η υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγη ώρα.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ