Σήμερα η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία - Παρούσα και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Σήμερα η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία - Παρούσα και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό θα πραγματοποιηθεί σήμερα η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα «γεννηθεί» στα χέρια της πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά, ενώ τη χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και θα την εκτελέσουν 35 ιέρειες και δεκαπέντε κούροι.

Τις ενδυμασίες των συντελεστών του χορού έχει δημιουργήσει η διεθνούς φήμη σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου. Ο ολυμπιακός ύμνος θα ερμηνευτεί από την κορυφαία mezzo-soprano Joyce DiDonato, ενώ Master of Ceremonies θα είναι ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας.

Την Ολυμπιακή Φλόγα θα παραλάβει από τα χέρια της πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά ο χρυσός ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος για να ξεκινήσει η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους, που θα διαρκέσει έντεκα ημέρες, έως τις 26 Απριλίου.

Στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, την οποία διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θα παρευρεθεί ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής δρ. Τόμας Μπαχ, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Παρίσι 2024» Tony Estanguet, η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας Amélie Oudéa-Castéra, η ελληνικής καταγωγής υφυπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Χρυσούλα Ζαχαροπούλου και η δήμαρχος Παρισιού Anne Hidalgo, τους οποίους θα υποδεχτεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Υπεύθυνος για την τελετής της Ολυμπιακής Φλόγας είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης και τελετάρχης ο Γιάννης Παπαδημητρίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ