Θάνατος 16χρονου Ρομά: Σε γενική επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.

Θάνατος 16χρονου Ρομά: Σε γενική επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.

Γενική επιφυλακή όλων των αστυνομικών δυνάμεων σε όλη την Ελλάδα, διατάχθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με εντολή και της πολιτικής ηγεσίας, αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του 16ρονου Ρομά, που έχασε τη μάχη για τη ζωή έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στο «Ιπποκράτειο», αφού είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι από αστυνομικό στην Θεσσαλονίκη.

 Στη διαταγή που υπογράφει ο αρχηγός του Σώματος αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, επισημαίνει ότι όλοι οι αστυνομικοί πρέπει να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για «έκτακτους σοβαρούς και κατεπείγοντες υπηρεσιακούς λόγους», προκειμένου να κληθούν αν χρειαστεί στις υπηρεσίες τους. Στο πλαίσιο αυτό ανακαλούνται όλες οι άδειες, ενώ από τα κέντρα Άμεσης Δράσης διαβιβάστηκε ήδη στις μονάδες «πρώτης γραμμής» (ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, κ.λπ.), να παραμείνουν στις υπηρεσίες τους και μετά τη βάρδια τους, μέχρι νεοτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιτηρούνται συνεχώς καταυλισμοί Ρομά, ενώ μέτρα έχουν προγραμματιστεί και για την περίπτωση άλλων κινητοποιήσεων στις πόλεις, με εντολή οι αστυνομικές δυνάμεις να έχουν έντονη αλλά όχι προκλητική παρουσία και να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση επεισοδίων.

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διευκρινίστηκε επίσης ότι δεν αλλάζει τίποτα στον σχεδιασμό για τις επιχειρήσεις σε καταυλισμούς Ρομά, οι οποίες θα συνεχιστούν, με σκοπό την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και κυρίως για την ανεύρεση όπλων και ναρκωτικών.

Παράλληλα, από αξιωματούχους του του υπουργείου, γίνεται έκκληση σε όλους να αφήσουν την Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, αναφορικά με την υπόθεση του 16χρονου και του αστυνομικού που τον πυροβόλησε και ζητούν να μη γίνει εκμετάλλευση του τραγικού γεγονότος, για την αποφυγή επισοδίων.

Αντιδράσεις για τον θάνατο του 16χρονου

Αντιδράσεις προκάλεσε η είδηση του θανάτου του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, ενώ το απόγευμα της Τρίτης 13/12 έχουν ανακοινωθεί διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Η Ελλάν Πασσέ – Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά, αναφέρει: «Η σημερινή μέρα, είναι για όλη την κοινωνία μια μέρα βαρύτατου πένθους για τον άδικο χαμό του Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος έχασε τη μάχη με την ζωή έπειτα τον πυροβολισμό και σοβαρό τραυματισμό του από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν και δεν πρέπει να ειπωθούν πολλά αυτή την ώρα. Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, στέλνει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του 16χρονου Κώστα.

Αυτή την δύσκολη στιγμή θα πρέπει όλοι να σεβαστούμε το βαρύ πένθος για τον νέο αυτόν άνθρωπο. Δεν είναι τώρα η ώρα για τηλεοπτικές δίκες, αντιπαραθέσεις και ακραίες διατυπώσεις που θίγουν την κοινότητα των Ελλήνων Ρομά.

Η συνεχής στοχοποίηση ολόκληρης της κοινότητας που σήμερα θρηνεί τον νεκρό της, έχει ως αποτέλεσμα το να ρίξει λάδι στην φωτιά και να οξύνει την ήδη τεταμένη κατάσταση. Δυστυχώς όταν η πολιτεία δεν ρυθμίζει, η κοινωνία προχωρά στην αυτορρύθμιση, μια συνθήκη που για τους Έλληνες Ρομά έχει διαρκέσει δεκάδες χρόνια. Η τεράστια συζήτηση γύρω από την κοινωνική ένταξη και τα ζητήματα που αφορούν την κοινότητα των Ελλήνων Ρομά πρέπει να γίνει και θα γίνει άμεσα, χωρίς άλλες υπεκφυγές και προσωρινές λύσεις. Δεν μπορεί όμως να λαμβάνει χώρα αυτή την εξαιρετικά δύσκολη και φορτισμένη στιγμή, στην οποία προσκαλούμε όλες και όλους να επιδείξουν ψυχραιμία, κατανόηση και σεβασμό».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ