Θεοδωρίδου: Πιθανώς να κάνουμε κάθε χρόνο εμβόλιο για τον κοροναϊό - Στους 5,5 μήνες θα ανοίγει η πλατφόρμα για τρίτη δόση

Θεοδωρίδου: Πιθανώς να κάνουμε κάθε χρόνο εμβόλιο για τον κοροναϊό - Στους 5,5 μήνες θα ανοίγει η πλατφόρμα για τρίτη δόση

Ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος, από τη Μαρία Θεοδωρίδου και τον Μάριο Θεμιστοκλέους.

H πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, επικεντρώθηκε στα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί τόσο καιρό για τον κοροναϊό.

Η κ. Θεοδωρίδου έκανε ειδική μνεία στην μετάλλαξη Δέλτα, η οποία διέψευσε τα αισιόδοξα σενάρια που ανέφεραν πως με το εμβόλιο θα «εξαφανίζαμε» τον φονικό ιό. Η ίδια σημείωσε ότι αυτό δεν συνέβη κι έτσι ο κοροναϊός θα γίνει «ενδημικός», όπως η γρίπη, και θα παραμείνει στη ζωή μας για καιρό.

Ακολούθως μίλησε για την τρίτη δόση του εμβολίου, υπενθυμίζοντας πάντως πως το πιο σημαντικό βήμα είναι φυσικά η πρώτη δόση.

Παράλληλα, η ίδια είπε πως είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να κάνουμε εμβόλιο για τον κοροναϊό κάθε χρόνο, όπως συμβαίνει και με αυτό της γρίπης.

Στους 5,5 θα ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα των ραντεβού για τη χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου, θα ανοίγει στους 5,5 μήνες. Όπως είπε όλοι οι πολίτες θα έχουν αυτή τη δυνατότητα από την ερχόμενη Παρασκευή το βράδυ, έτσι ώστε να μπορούν να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους ακριβώς με τη συμπλήρωση των έξι μηνών, όπως έχουν συστήσει οι ειδικοί.

«Απαιτείται κάποια σχετική προσαρμογή στην πλατφόρμα και αναμένεται να εφαρμοστεί από την ερχόμενη Παρασκευή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η επιλογή των εμβολίων
Ο κ. Θεμιστοκλέους υπενθύμισε πως την τρίτη δόση (αναμνηστική) πρέπει να κάνουν τα άτομα άνω των 18 ετών που έχουν συμπληρώσει 6 μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους με τα εμβόλια Pfizer, Moderna και AstraZeneca.

Η αναμνηστική δόση σε αυτές τις κατηγορίες θα γίνεται με τα εμβόλια των Pfizer ή Moderna, με τους πολίτες να έχουν δικαίωμα επιλογής.

Όσον αφορά τα άτομα που έχουν κάνει το εμβόλιο Johnson & Johnson μπορούν να κάνουν την αναμνηστική δόση μετά από δύο μήνες από το εμβολιασμό τους.

Σε αυτή την κατηγορία πολιτών η αναμνηστική δόση θα γίνεται να τα εμβόλια των Pfizer, Moderna ή Johnson & Johnson.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ