Τουρισμός: Τα νησιά που επιλέγουν οι αδειούχοι - Οι τιμές στις ξαπλώστρες και η τουριστική κίνηση

Τουρισμός: Τα νησιά που επιλέγουν οι αδειούχοι - Οι τιμές στις ξαπλώστρες και η τουριστική κίνηση

Η Κατερίνα Μαλτέζου, υπεύθυνη υποδοχής Beach Bar, και ο Μανώλης Ορφανός, Δημοτικός Σύμβουλος Θήρας, μίλησαν στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για την τουριστική κίνηση στα νησιά αλλά και τις τιμές στις ξαπλώστρες.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η θερινή περίοδος για τον ελληνικό τουρισμό, αφού η πληρότητα στα πλοία φαίνεται πως είναι στο 100%.

Πολλοί είναι οι ξένοι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα, ανεβάζοντας το ελληνικό καλοκαίρι πολύ ψηλά στην λίστα των προτιμήσεων των επισκεπτών σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και οι Έλληνες που παρά τα ακριβό κόστος των εισιτηρίων επιλέγουν και πάλι τα ελληνικά νησιά.

Ποια νησιά επιλέγουν οι αδειούχοι

Η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά είναι αυξημένη και μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», πολλοί απάντησαν για το ποια νησιά επιλέγουν για τις διακοπές τους.

Ο πιο δημοφιλής προορισμός είναι η Πάρος ενώ όπως είπαμε οι περισσότεροι θα μείνουν σε φίλους τους ή συγγενείς καθώς οι τιμές στα καταλύματα είναι πολύ υψηλές.

«Φέτος είναι λίγο πιο ‘’΄τσιμπημένες’’ οι τιμές». «Είναι πιο ακριβά και γι’ αυτό επιλέξαμε να μην πάρουμε μαζί μας αυτοκίνητο αλλά να νοικιάσουμε εκεί γιατί τότε θα πήγαιναν πολύ ακριβά τα ακτοπλοϊκά».

Που κυμαίνονται οι τιμές στις ξαπλώστρες

Πολλοί είναι εκείνοι όμως, που ίσως να μην καταφέρουν να πάνε διακοπές. Γι’ αυτό υπάρχει η λύση των πιο οικονομικών παραλιών της Αττικής.

Στον Άλιμο η γενική είσοδος είναι στα 6 ευρώ και οι ξαπλώστρες ξεκινάνε από 2 ευρώ ενώ για τους δημότες είναι δωρεάν.

Μία τετραμελής οικογένεια είναι γύρω στα 30 ευρώ αλλά υπάρχει και η δυνατότητα να μην καθίσουν σε ξαπλώστρες. Συγκριτικά με τις παραλίες της Αττικής έχουμε από τις πιο χαμηλές τιμές», δήλωσε η υπεύθυνη υποδοχής Beach Bar.

Η τουριστική κίνηση στη Σαντορίνη

Η Σαντορίνη είναι κάθε χρόνο από τους πιο δημοφιλής προορισμούς. Ο Μανώλης Ορφανός, Δημοτικός Σύμβουλος Θήρας, ανέφερε πως η Σαντορίνη βιώνει μία πολύ καλή σεζόν με αύξηση 20% από το 19’και μία μείωση στο 10% από τη περσινή χρονιά.

«Πιστεύω πως το τέλος της σεζόν θα ισορροπήσει. Είχαμε αύξηση τον Μάιο για τον εσωτερικό τουρισμό. Όσον αφορά τις τιμές μπορείτε να βρείτε μέσα στον Ιούλιο από 70 ευρώ. Τα αεροπορικά έχουν εκτοξευτεί όπως και τα ακτοπλοϊκά. Η μετακίνηση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Πιο φθηνά είναι από Θεσσαλονίκη – Σαντορίνη, παρά από Αθήνα – Σαντορίνη», είπε ο Μανώλης Ορφανός.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ