Τραγικό δυστύχημα στη Λιβύη: Πώς έγινε το φονικό τροχαίο που στέρησε τη ζωή σε πέντε άτομα της ανθρωπιστικής βοήθειας

Τραγικό δυστύχημα στη Λιβύη: Πώς έγινε το φονικό τροχαίο που στέρησε τη ζωή σε πέντε άτομα της ανθρωπιστικής βοήθειας

Θλίψη και πόνο έχει σκορπίσει στη χώρα η είδηση του τραγικού δυστυχήματος στη Λιβύη με πέντε άτομα της ανθρωπιστικής βοήθειας να χάνουν τη ζωή τους.

Τόσο ο απολογισμός όσο και ο τρόπος που έγινε το δυστύχημα σοκάρει. Μάλιστα, στη δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας, έρχεται να προστεθεί και το θρίλερ που προηγήθηκε της είδησης για τον θάνατο των πέντε μελών της ανθρωπιστικής βοήθειας, αφού δύσκολα γίνονταν οι επικοινωνίες για την επιβεβαίωση της τραγικής είδησης.

Ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος, εξήγησε στο LIVE NEWS πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα που στέρησε τη ζωή στα πέντε άτομα της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη.

Τρία μέλη της αποστολής, που είχε φτάσει το πρωί της Κυριακής στη χώρα, έχασαν τη ζωή τους, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό και έπιασε φωτιά στην πόλη Ντέρνα. Άλλοι δύο αγνοούνται, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση.

Το λεωφορείο που μετέφερε τα μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης στον χώρο όπου συγκεντρώνεται η διεθνής βοήθεια συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Η αποστολή είχε προσγειωθεί στις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής στη Βεγγάζη και κατευθυνόταν προς την πόλη Ντέρνα που επλήγη από τις σαρωτικές πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Πώς έγινε

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, με την υπόθεση ασχολήθηκε και η ΕΥΠ ώστε να ξεδιαλύνουν πώς έγινε το δυστύχημα.

Συγκεκριμένα, πίσω από το όχημα που τους μετέφερε ήταν δύο τζιπ από τη Λιβύη για να το συνοδεύουν. Ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση και ενώ περνάει το πρώτο τζιπ, το όχημα έστριψε και χτύπησε από την αριστερή πλευρά το λεωφορείο.

Το όχημα μεγάλου κυβισμού περιείχε μεγάλη ποσότητα καυσίμων και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, εξερράγη το μεγάλο ρεζερβουάρ και σε συνδυασμό με την κακή κατάσταση του οδοστρώματος και τα μεγάλα προβλήματα οδικής ασφάλεια που υπάρχουν στη Λιβύη έγινε το δυστύχημα.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ