Βρέθηκε το κρησφύγετο του Τούρκου που συνελήφθη για το μακελειό στη Λούτσα - Συνεχίζονται οι έρευνες

Βρέθηκε το κρησφύγετο του Τούρκου που συνελήφθη για το μακελειό στη Λούτσα - Συνεχίζονται οι έρευνες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της μαφιόζικης εκτέλεσης των 6 Τούρκων στη Λούτσα. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, εντοπίστηκε και ένα δεύτερο κρησφύγετο αυτή τη φορά στο Παλαιό Φάληρο. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα τύπου Airbnb στο διέμενε ο 32χρονος Τούρκος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» δύο ώρες μετά το μακελειό.

Τα 6 θύματα ταυτοποιήθηκαν επίσημα και από τις ελληνικές Αρχές και επιβεβαιώνεται ότι πρόκειται για μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία δρούσε στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα.

Από τα έξι θύματα τα πέντε έφεραν πλαστές γαλλικές ταυτότητες, ενώ το έκτο ταυτοποιήθηκε μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η ταυτοποίηση έγινε κατόπιν άμεσης επικοινωνίας και συνεργασίας με τις Europol και Interpol, καθώς και με απευθείας επαφές με τις αστυνομικές αρχές της Γαλλίας και της Τουρκίας.

Η σύλληψη στο αεροδρόμιο

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό συνελήφθη Τούρκος υπήκοος, ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», του οποίου η εμπλοκή στο γεγονός ερευνάται ενδελεχώς.

Ο συλληφθείς, ο οποίος διέμενε νόμιμα στην Ελλάδα, σκόπευε να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη, με εισιτήριο που εκδόθηκε στην Τουρκία μια ώρα μετά το συμβάν στην Αρτέμιδα (στις 18:20 τελέστηκε το έγκλημα στην Αρτέμιδα, στις 19:30 εκδόθηκε εισιτήριο στο όνομά του για να ταξιδέψει στις 21:00 και στο ενδιάμεσο, στις 20:30, συνελήφθη). Στην κατοχή του βρέθηκαν 4 φυσίγγια των 9 mm και δύο πλαστές ταυτότητες Πορτογαλίας.

Τα δύο κρησφύγετα

Επίσης χθες Ελληνική Αστυνομία εντόπισε ένα σπίτι, στην Αρτέμιδα, όπου διέμεναν τα θύματα τις τελευταίες μέρες. Στο χώρο πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού και τα ευρήματα έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση.

Σήμερα (13/09), εντοπίστηκε και δεύτερος χώρος στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, ο οποίος και ερευνάται και στον οποίο διέμενε ο συλληφθείς Τούρκος.

Το όχημα, στο οποίο επέβαιναν τα έξι θύματα προέρχεται από τη Γερμανία, είχε πλαστές γερμανικές πινακίδες και ανήκει σε Ρουμάνο υπήκοο, ο οποίος το είχε παραχωρήσει στα θύματα.

4 όπλα των δραστών

Οι δράστες φαίνεται πως χρησιμοποίησαν 4 πυροβόλα όπλα, δύο εκ των οποίων είναι τύπου πιστολιού.

Τα κινητά τους τηλέφωνα ελέγχονται από το Τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων και σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της υπηρεσίας έχουν καταφέρει να εξαγάγουν χρήσιμα και κρίσιμα για την πορεία των ερευνών δεδομένα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η εγκληματική ομάδα δρούσε, όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα, σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όχι στην Ελλάδα. Εμπλέκονται σε σοβαρά αδικήματα στις χώρες αυτές.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Οι έρευνες συνεχίζονται, με αμείωτο ρυθμό και τη δέουσα συστηματικότητα, για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές «η ΕΛ.ΑΣ. θα συνεχίσει, με εγκυρότητα, να ενημερώνει για την πορεία των ερευνών, χωρίς ποτέ να τίθεται σε κίνδυνο η διερεύνηση της υπόθεσης και το έργο της προανάκρισης. Οτιδήποτε διοχετεύεται στην κοινή γνώμη και παραπέμπει σε στοιχεία της υπόθεσης δεν αποτελεί θέση της Ελληνικής Αστυνομίας, ούτε αναγκαστικά ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα»

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ