Φωτιά σε βυτιοφόρο: «Η ΕΛΑΣ ενημερώθηκε άμεσα» ξεκαθαρίζει η Πυροσβεστική - «Πολλοί εκδρομείς δεν ακολούθησαν τις οδηγίες για αναστροφή»

Φωτιά σε βυτιοφόρο: «Η ΕΛΑΣ ενημερώθηκε άμεσα» ξεκαθαρίζει η Πυροσβεστική - «Πολλοί εκδρομείς δεν ακολούθησαν τις οδηγίες για αναστροφή»

«Η Ελληνική Αστυνομία είχε άμεση ενημέρωση του περιστατικού του φλεγόμενου βυτιοφόρου», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.


Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Νewsroom» ο κ. Αρτοποιός, «ένα φλεγόμενο βυτιοφόρο με 7,2 τόνους υγροποιημένο αέριο είναι ό,τι πιο εκρηξιγενές υπάρχει… Το 1999 είχαμε ένα δυστύχημα με τρεις συνάδελφους πυροσβέστες νεκρούς στο ύψος των Καμένων Βούρλων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας μετά από τροχαίο ατύχημα. Εκδηλώθηκε το φαινόμενο Bleve, ό,τι πιο επικίνδυνο υπάρχει στην επαγγελματική ζωή ενός πυροσβέστη, υπερπίεση ασκήθηκε στα τοιχώματα του βυτιοφόρου και έγινε πολύ μεγάλη έκρηξη, το ωστικό κύμα έστειλε συντρίμμια του βυτιοφόρου σε περίπου 1 χιλιόμετρο απόσταση».

«Δεν υπάρχει περίπτωση αστυνομικός υπάλληλος να μην λάβει γνώση του συμβάντος, διότι στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) ταυτόχρονα όταν ξεσπά συμβάν έχουμε επιχειρησιακή ενημέρωση άμεσα, σε επίπεδο Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει γνώστης, κοινωνός της πληροφορίας οποιοσδήποτε υπάλληλος βρίσκεται μέσα στο ΕΣΚΕΔΙΚ. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ενημερώθηκαν άμεσα από τη στιγμή που αντιληφθήκαμε το επικίνδυνο συμβάν» υπογράμμισε ο κ. Αρτοποιός.

Για την ταλαιπωρία και τις ουρές χιλιομέτρων, ο αξιωματούχος της Πυροσβεστικής σημείωσε μεταξύ άλλων ότι από τη στιγμή που εκδηλώθηκε το συμβάν βρήκε αρκετό κόσμο μέσα στην Εθνική Οδό, αρκετούς εκδρομείς οι οποίοι είτε έφευγαν από την Αθήνα, ή επέστρεφαν στην πρωτεύουσα. «Δεν μπορεί με το που ξεσπά το συμβάν την ίδια στιγμή να γίνεται διακοπή της κυκλοφορίας» τόνισε, ενώ ανέφερε ότι πολλοί εκδρομείς δεν άκουσαν τις οδηγίες των αρχών για αναστροφή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ