Αργεντινή: Συνελήφθη απόστρατος Χιλιανός συνταγματάρχης -Εχει καταδικαστεί για τη δολοφονία 23 ανθρώπων επί Πινοσέτ

Αργεντινή: Συνελήφθη απόστρατος Χιλιανός συνταγματάρχης -Εχει καταδικαστεί για τη δολοφονία 23 ανθρώπων επί Πινοσέτ

Η αστυνομία της Αργεντινής συνέλαβε χθες Σάββατο στο Μπουένος Άιρες συνταγματάρχη εν αποστρατεία των ένοπλων δυνάμεων της Χιλής που απέδρασε από την πατρίδα του μετά την καταδίκη του για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επί των ημερών της στρατιωτικής δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοσέτ, ανακοίνωσαν οι αρχές της Χιλής και μετέδωσαν ΜΜΕ.

Ο Βάλτερ Κλουγκ Ριβέρα έχει καταδικαστεί για την εξαφάνιση και τη δολοφονία 23 εργατών το 1973, λίγο καιρό αφού ο Πινοσέτ κατέλαβε την εξουσία με στρατιωτικό πραξικόπημα, που οδήγησε στην ανατροπή και στον θάνατο του σοσιαλιστή προέδρου Σαλβαδόρ Αγιέντε.

«Ο Βάλτερ Κλουγκ Ριβέρα συνελήφθη έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμενε, που σκόπευε να εγκαταλείψει μερικές ώρες αργότερα για να συνεχίσει να φυγοδικεί», διευκρίνισε η αστυνομία της Χιλής μέσω Twitter.

Χιλιάδες αντιφρονούντες – πάνω από 3.000, κατά επίσημους υπολογισμούς – δολοφονήθηκαν ή «εξαφανίστηκαν» στη διάρκεια του στρατιωτικού καθεστώτος του Πινοτσέτ. Η ασφάλεια και ο στρατός βασάνισαν ή ώθησαν στην εξορία χιλιάδες αντιφρονούντες και μέλη της αριστεράς, σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας και των επιτροπών αλήθειας.

Ο κ. Κλουγκ θα παραμείνει προφυλακισμένος ως αύριο Δευτέρα, όταν θα προσαχθεί ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστή Χουλιάν Ερκολίνι, ο οποίος θα κινήσει τη διαδικασία έκδοσής του στη Χιλή, σύμφωνα με ΜΜΕ των δύο χωρών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS