ΗΠΑ: Βρέθηκε νεκρός 62χρονος πληροφοριοδότης σε υπόθεση της Boeing

ΗΠΑ: Βρέθηκε νεκρός 62χρονος πληροφοριοδότης σε υπόθεση της Boeing

Νεκρός βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στις ΗΠΑ ένας πρώην υπεύθυνος διασφάλισης της ποιότητας της Boeing, που είχε καταθέσει πρόσφατα κατά της εταιρείας.

Όπως ανέφερε το βρετανικό δίκτυο BBC ο 62χρονος Τζον Μπάρνετ βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας για να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση.

Είχε δώσει επίσημη κατάθεση, στην οποία τον ανέκριναν οι δικηγόροι της Boeing κι είχε προγραμματιστεί νέα ανάκρισή του το Σάββατο, αλλά όταν δεν εμφανίστηκε «έγιναν έρευνες στο ξενοδοχείο του», και βρέθηκε νεκρός στο φορτηγό του στο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου.

Θάνατος από «αυτοτραυματισμό»

Ο ιατροδικαστής της κομητείας Τσάρλεστον επιβεβαίωσε στο BBC τον θάνατο του Μπάρνετ , από «αυτοτραυματισμό» στις 9 Μαρτίου. Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της αστυνομίας και δεν έχει γίνει άμεσα σαφές εάν υπάρχουν υποψίες για εμπλοκή άλλων προσώπων στον θάνατο του πληροφοριοδότη.

«Λυπούμαστε για τον θάνατο του κ. Μπάρνετ και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του», ανέφερε η Boeing σε δήλωσή της στο βρετανικό δίκτυο.

Τι είχε καταγγείλει το θύμα

Ο Μπάρνετ, που εργαζόταν επί 32 χρόνια μέχρι το 2017 στη Boeing, είχε αποκαλύψει προ πενταετίας στο BBC κενά στα πρότυπα παραγωγής της εταιρείας καθώς και ότι είχε βρει ελαττωματικές φιάλες οξυγόνου έκτακτης ανάγκης, ενώ εργαζόταν στο 787 Dreamliner μερικά χρόνια νωρίτερα. Μήνυσε την εταιρεία ισχυριζόμενος ότι η Boeing δεν έδωσε τη δέουσα προσοχή στην καταγγελία του, παραγκωνίζοντας τον και τελικά τον ώθησε να συνταξιοδοτηθεί. Η Boeing αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του.

Μετά τη συνταξιοδότησή του ο Μπάρνετ ξεκίνησε μακροχρόνια νομική δράση εναντίον της Boeing κατηγορώντας την ότι τον δυσφήμησε και παρεμπόδισε την καριέρα του εξαιτίας των προβλημάτων που επεσήμανε. Η Boeing απέρριψε τις κατηγορίες.

Υπό αυστηρό έλεγχο η Boeing και ο βασικός προμηθευτής της

Ο θάνατος του Μπάρνετ συνέβη σε μια περίοδο, κατά την οποία ελέγχονται αυστηρά τα πρότυπα παραγωγής της Boeing και της Spirit Aerosystems, βασικού προμηθευτή της, ειδικά μετά το συμβάν στις αρχές Ιανουαρίου, όταν αποκολλήθηκε η θύρα εξόδου κινδύνου ενός ολοκαίνουργιου Boeing 737 Max λίγο μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο του Πόρτλαντ.

Προκαταρκτική έκθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ έδειξε ότι δεν είχαν τοποθετηθεί τέσσερα βασικά μπουλόνια, σχεδιασμένα για να συγκρατούν την θύρα στη θέση της.

Την περασμένη εβδομάδα η FAA ανέφερε ότι έλεγχος έξι εβδομάδων στη Boeing διαπίστωσε «πολλές περιπτώσεις κατά τις οποίες η εταιρεία φέρεται να μη συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις ελέγχου ποιότητας κατασκευής».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ