Βουλγαρία: Δύο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα για τον χειμώνα

Βουλγαρία: Δύο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα για τον χειμώνα

Ο δήμαρχος του Σάμοκοβ Άνγκελ Ντζόργκοβ δήλωσε σήμερα ότι το μήνυμα για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο είναι ότι η Βουλγαρία, ειδικότερα το θέρετρο σκι Μπόροβετς, είναι ασφαλής προορισμός.

Οι δηλώσεις του δημάρχου έγιναν κατά το φόρουμ "BG TOURISM - WINTER 2023/2024”, που διοργάνωσε το BTA, στη πόλη Σάμοκοβ στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Δύο θέρετρα της Βουλγαρίας
Ο δήμαρχος τόνισε ότι ο τουρισμός είναι το σήμα κατατεθέν της χώρας προς τον υπόλοιπο κόσμο και επικαλέστηκε την Ελλάδα και την Τουρκία ως παραδείγματα.

Ο τουρισμός στο ορεινό θέρετρο Μπόροβετς συρρικνώθηκε κατά 8% τη χρονιά που φεύγει συγκριτικά με την ίδια περίοδο το 2022, κυρίως λόγω της περιορισμένης χιονόπτωσης τον τελευταίο χειμώνα, δήλωσε ο Ντζόργκοβ.

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα για μια ισχυρή περίοδο 2023/24. Πρόσθεσε ότι το Σάμοκοβ είναι ένας δημοφιλής προορισμός όχι μόνο για τον χιονοδρομικό τουρισμό αλλά και για τον αγροτουρισμό, που κατέγραψε αύξηση περίπου 10% σε σύγκριση με το 2022.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ