Μια 25χρονη Βρετανίδα διαγνώστηκε με καρκίνο του εντέρου -Τα συμπτώματα που είχε, νόμιζε ότι ήταν ουρολοίμωξη
H 25χρονη Έλι Γουίλκοκ - Φωτογραφία: Instagram/ellie_wilcock

Μια 25χρονη Βρετανίδα διαγνώστηκε με καρκίνο του εντέρου -Τα συμπτώματα που είχε, νόμιζε ότι ήταν ουρολοίμωξη

Όταν η 25χρονη Έλι Γουίλκοκ αισθάνθηκε έναν ξαφνικό πόνο στην κοιλιά της, υπέθεσε ότι μπορεί να ήταν ουρολοίμωξη. Εξάλλου, ήταν κάτι που το είχε ξαναπεράσει.

Αλλά η πραγματική αιτία ήταν πολύ χειρότερη. Η Έλι, σήμερα 27 ετών, από το Πιτερμπόροου της Βρετανίας, διαγνώστηκε με καρκίνο του εντέρου 4ου σταδίου. Πρόκειται για τον τρίτο πιο συχνό καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο που σκοτώνει κάθε χρόνο 17.000 Βρετανούς.

Υπέθεσε ότι ήταν ουρολοίμωξη - Τι έδειξαν οι αρχικές εξετάσεις

Η ασθένεια της 25χρονης τότε Έλι ξεκίνησε με έναν «ακραίο πόνο» στην κοιλιά της, ένα κλασικό σύμπτωμα της νόσου. Ωστόσο, εκείνη τη στιγμή δεν σκέφτηκε κάτι σοβαρό και υποψιάστηκε ότι επρόκειτο απλώς για ουρολοίμωξη.

Όταν όμως ο πόνος χειροτέρευε, αποφάσισε να απευθυνθεί στον παθολόγο της. Οι εξετάσεις για ουρολοίμωξη βγήκαν αρνητικές, αλλά οι εξετάσεις αίματος που έγιναν περίπου την ίδια περίοδο έδειξαν δείκτες φλεγμονής. Τέτοια σημάδια μπορεί να υποδηλώνουν καρκίνο αλλά και άλλες πιθανές ασθένειες.

Η Έλι έκλεισε στη συνέχεια ραντεβού για υπερηχογράφημα, αλλά ο πόνος επιδεινώθηκε ραγδαία, με αποτέλεσμα να πάει τελικά στα επείγοντα. Οι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν εκεί εντόπισαν μια άγνωστη μάζα στην κάτω κοιλιακή χώρα της. Οι γιατροί υποψιάστηκαν τότε ότι θα μπορούσε να είναι κύστη ωοθήκης ή άλλη πάθηση.

Η «τρομακτική» διάγνωση του καρκίνου

Μόνο όταν διενεργήθηκε βιοψία, αποκαλύφθηκε το πραγματικό πρόβλημα. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι η ασθένεια είχε εξαπλωθεί στο συκώτι, τις ωοθήκες και το περιτόναιο – τη μεμβράνη που συγκρατεί τα όργανα στην κοιλιά.

Όπως λέει, δεν μπορούσε καν να διανοηθεί ότι θα μπορούσε να έχει καρκίνο σε τόσο νεαρή ηλικία. Ωστόσο, εκείνη την περίοδο, η Βρετανίδα παρουσιάστρια Ντέμπορα Τζέιμς έδινε τη δική της μάχη με την συγκεκριμένη μορφή καρκίνου, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με την ασθένεια. Για την Έλι όμως, η Τζέιμς ήταν μια πηγή παρηγοριάς και ελπίδας.

«Θυμάμαι ότι βρισκόμουν στα μέσα της θεραπείας μου και παρακολουθούσα την ιστορία της Ντέμπορα. Ο καρκίνο για μένα ήταν ένας νέος και τρομακτικός κόσμος στον οποίο είχα πέσει με τα μούτρα. Ήταν τρομακτικός και άγνωστος για μένα, γεμάτος γιατρούς, ρόμπες νοσοκομείου και ένα κοκτέιλ από εξετάσεις και φάρμακα».

«Η Ντέμπορα ήταν αυτή που έκανε όλον αυτόν τον ‘νέο κόσμο’ να μοιάζει ανθρώπινος. Η Ντέμπορα ήταν μια μένα η απόδειξη ότι μπορείς πραγματικά να ζήσεις με τον καρκίνο. Ήταν αυτός ο φάρος ελπίδας που πραγματικά ενδυνάμωνε και ενέπνεε, αυτή η θετικότητα συνεχίζει να λάμπει με την κληρονομιά της».

Η Έλι υποβλήθηκε σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις για την αφαίρεση των όγκων, καθώς και σε εξαντλητικούς κύκλους χημειοθεραπείας, αλλά τον Αύγουστο του 2022 της είπαν ότι δεν υπήρχαν πλέον ενδείξεις της νόσου.

Ανησυχία των ειδικών για αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου σε νεαρές ηλικίες

Τα ποσοστά καρκίνου του εντέρου είναι υψηλότερα μεταξύ των ατόμων ηλικίας 85 και 89 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν πως αυξάνονται τα τελευταία χρόνια μεταξύ των ενηλίκων κάτω των 50 ετών, όπως τόσο η Έλι όσο και η Ντέμπορα Τζέιμς.

Οι ειδικοί ανησυχούν για μια μυστηριώδη αύξηση του καρκίνου μεταξύ των νεότερη ενηλίκων γενικά, ένα θέμα που έχει έρθει στο επίκεντρο της προσοχής μετά τη σοκαριστική αποκάλυψη της Κέιτ Μίντλετον για τη διάγνωσή της με καρκίνο τον περασμένο μήνα.

Κύρια συμπτώματα του καρκίνου του εντέρου

Τα κύρια συμπτώματα του καρκίνου του εντέρου είναι ασυνήθιστες αλλαγές στις συνήθειες της τουαλέτας σας, όπως πιο μαλακά κόπρανα, διάρροια ή δυσκοιλιότητα.

Το να κάνετε κακά περισσότερο ή λιγότερο συχνά από το συνηθισμένο, το αίμα στα κόπρανά σας ή το αίσθημα ότι πρέπει να κάνετε κι άλλα ακόμα και αφού μόλις έχετε κάνει, είναι επίσης συμπτώματα.

Όπως η Έλι, οι άνθρωποι μπορεί επίσης να εμφανίσουν πόνο στην κοιλιά ή άλλα συμπτώματα όπως φούσκωμα, απώλεια βάρους χωρίς προσπάθεια ή κόπωση.
Όποιος αντιμετωπίζει αυτά τα συμπτώματα για τρεις εβδομάδες ή περισσότερο, συνιστάται να μιλήσει με τον παθολόγο του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ