Βρετανή υπνώτισε και έκοψε τον λαιμό του Ινδού άντρα της, μπροστά στον γιο τους, για να πάρει την ασφάλεια ζωής

Βρετανή υπνώτισε και έκοψε τον λαιμό του Ινδού άντρα της, μπροστά στον γιο τους, για να πάρει την ασφάλεια ζωής

Μια άπιστη Βρετανίδα καταδικάστηκε σε θάνατο στην Ινδία για τη δολοφονία του άντρα της ώστε να κληρονομήσει 2 εκατομμύρια λίρες από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής του.

Η 38χρονη Ραμαντίπ Καούρ Μαν από το Ντέρμπι της Βρετανίας, κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία του συζύγου της, του 34χρονου Σουκίτ Σινγκ, στο σπίτι της μητέρας του στην Ινδία κατά τη διάρκεια των διακοπών τους τον Σεπτέμβριο του 2016. Η Βρετανίδα είναι αντιμέτωπη με την κρεμάλα για τη δολοφονία, μάρτυρας της οποίας ήταν ο μεγαλύτερος γιος τους Αρτζούν, ο οποίος ήταν τότε εννέα ετών και κατέθεσε στο δικαστήριο εναντίον της μητέρας του.

Yπνώτισε το σύζυγό της με ηρεμιστικά στο φαγητό του και του έκοψε το λαιμό

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, η Μανν ανακάτεψε υπνωτικά χάπια σε ένα μπιργιάνι που έφτιαξε για τον Σινγκ και τα δύο τους παιδιά, το οποίο ήταν το αγαπημένο του πιάτο. Αλλά το έφαγε μόνο ο ίδιος και ο μικρότερος γιος τους, ο 6χρονος Αριάν, καθώς ο άλλος τους γιος δεν πεινούσε εκείνη την ώρα.

Αφότου ο Σινγκ έπεσε σε βαθύ ύπνο, επέτρεψε στον εραστή της, Γκουρπρίτ Σινγκ να μπει στο στο σπίτι. Εκείνος χτύπησε το κεφάλι του άντρα της ερωμένης του με ένα σφυρί και της έδωσε ένα μαχαίρι, με το οποίο η Μανν έκοψε το λαιμό του συζύγου της.

Η παράνομη σχέση της Βρετανίδας με τον παιδικό φίλο του άντρα της

Η σχέση της Μανν με τον Γκουρπρίτ, ο οποίος ήταν παιδικός φίλος του συζύγου της, ξεκίνησε κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στο Ντουμπάι τον Νοέμβριο του 2015, όπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο της πόλης Σαχζαχανμπούρ.

Ο Γκουρπρίτ ζούσε εκεί και περνούσε χρόνο με τον Σινγκ και την οικογένειά του όταν τον επισκέπτηκαν, δείχνοντάς τους τη χώρα και συνοδεύοντάς τους σε ημερήσιες εκδρομές στην έρημο. Οι δύο φίλοι είχαν πολλά χρόνια να ειδωθούν. Μεγάλωσαν μαζί στο Σαχζαχανμπούρ αλλά ο Σινγκ μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2002, όπου ζει και η αδερφή του ενώ ο Γκουρπρίτ πήγε στο Ντουμπάι για να εργαστεί στις κατασκευές και στα φορτηγά. Ο Σινγκ και η Μανν παντρεύτηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2005.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους όμως στο Ντουμπάι, η Μανν ξεκίνησε μια παράνομη σχέση με τον φίλο του άντρα της, κάτι που συνεχίστηκε και όταν έφυγαν από των χώρα του Κόλπου. Αντάλλασσαν τακτικά μηνύματα στο WhatsApp και τηλεφωνήματα, πολλά από τα οποία προσκομίστηκαν στο δικαστήριο. Και καθώς το εξ αποστάσεως ειδύλλιο συνεχιζόταν, η Βρετανίδα άρχισε να σχεδιάζει πώς να βγει από το γάμο της, με αποτέλεσμα να προτείνει να επισκεφθούν τη μητέρα του για ένα μήνα τον Σεπτέμβριο του 2016 και να τους ακολουθήσει και ο Γκουρπρίτ.

Ήθελε να πάρει την ασφάλεια ζωής του

Ο Άσοκ Κάνα, δικηγόρος της οικογένειας του Σινγκ, δήλωσε στην Daily Mail: «Αυτό το αηδιαστικό σχέδιο κατέστρωσε η Μανν. Ο Γκουρπρίτ ήταν σαν αδερφός του συζύγου της, ήταν πολύ δεμένοι. Η οικογένειά του δεν μπορεί να πιστέψει ότι τους πρόδωσε με αυτόν τον τρόπο. Η Μανν δεν έδειξε καμία μεταμέλεια και ήταν πολύ αλαζονική από τη στιγμή που συνελήφθη. Της αξίζει αυτή η τιμωρία διότι πρόκειται για μια γυναίκα που νάρκωσε τον ίδιο της τον σύζυγο και τα παιδιά της για να μπορέσει να τον σκοτώσει. Ποιος κάνει κάτι τέτοιο;» και πρόσθεσε: «Αλλά δεν ήταν μόνο η επιθυμία της να είναι με τον Γκουρπρίτ που την παρακίνησε. Είχε επίσης την ευκαιρία να βγάλει πολλά χρήματα από τον θάνατό του».

Στη δικαστική απόφαση αναφέρεται πως η Μανν επρόκειτο να επωφεληθεί από ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής που ήταν στο όνομα του Σινγκ, από ένα σπίτι που είχε το ζευγάρι στο Ηνωμένο Βασίλειο και από ακίνητα και χρήματα που είχε στην Ινδία.

Στιγμιότυπο από τις διακοπές τους στο Ντουμπάι

Μετά την δολοφονία, ο Γκουρπρίτ συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα στο αεροδρόμιο του Δελχί ενώ προσπαθούσε να επιβιβαστεί σε πτήση για το Ντουμπάι. Η Μανν συνελήφθη στο σπίτι της πεθεράς της με την αστυνομία στην Ινδία να αποκαλύπτει πως την υποπτευόταν από την αρχή. Ένα ματωμένο μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία, βρέθηκε σε θάμνους κοντά στο μέρος όπου διέμεναν.

Ο επιθεωρητής Άσοκ Κουμάρ Μίνα της αστυνομίας Σαχζαχανπούρ, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας, δήλωσε στην Daily Mail: «Αυτό το ζευγάρι αποφάσισε να δολοφονήσει τον Σινγκ στην Ινδία επειδή πίστευε ότι θα μπορούσε να τη γλυτώσει εδώ. Θεωρούσαν πως το δικαστικό και αστυνομικό μας σύστημα δεν είναι τόσο καλό όσο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Μανν ήταν η βασική μας ύποπτος από την στιγμή που έγινε το έγκλημα. Είχαμε μια σειρά από βασικούς μάρτυρες, με κυριότερο τον ίδιο της τον γιο.

Η πιο δραματική στιγμή της δίκης - Τι κατέθεσε ο γιος της

Η πιο δραματική στιγμή της δίκης έλαβε χώρα όταν ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, ο Αρτζούν, ηλικίας σήμερα 16 ετών, στάθηκε στο εδώλιο για να καταθέσει εναντίον της μητέρας του. Περιέγραψε πώς η Μανν κοιμόταν στο κρεβάτι δίπλα στον πατέρα του, όταν ο 9χρονος τότε, ξύπνησε και την είδε να τον πνίγει με ένα μαξιλάρι. Το αγόρι ξύπνησε συγκεκριμένα από τον ήχο του πατέρα του που πάσχιζε να αναπνεύσει.

Όπως περιέγραψε στη δίκη, είδε την μητέρα του να κάθεται πάνω από τον Σινγκ, και στη συνέχεια τον Γκουρπρίτ να τον χτυπάει στο κεφάλι με ένα σφυρί. Μετά, είδε την μητέρα του να του κόβει το λαιμό. Σύμφωνα με μάρτυρες στο δικαστήριο, η Μανν καθόταν ανέκφραστη καθώς άκουγε την κατάθεση του γιου της, ενώ ο Γκουρπρίτ κοιτούσε το πάτωμα.

Οι δικηγόροι της Μανν άσκησαν έφεση κατά της θανατικής της καταδίκης, υποστηρίζοντας πως ο δικαστής εφάρμοσε εσφαλμένα το νόμο όταν την επέβαλε. Όσο για τον Γκουρπρίτ, γλύτωσε τη θανατική ποινή καθώς κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με πρόστιμο 300.000 ρουπίες (3.000 λίρες).

Η αντίδραση της στο άκουσμα της δικαστικής απόφασης

Στο άκουσμα της ποινής της, η Μανν ούρλιαξε πως την «παγίδευσαν»οι συγγενείς του νεκρού συζύγου της και επέμενε στην αθωότητά της. Στην ανάκρισή της στην αστυνομία ισχυρίστηκε πως ο Σινγκ είχε αρνηθεί να της δώσει διαζύγιο.

Αυτή τη στιγμή κρατείται στην περιφερειακή φυλακή Σαχζανπούρ, όπου θα παραμείνει μέχρι την έκβαση της έφεσής της, η οποία μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια.

Γιατί της επέβαλε την θανατική ποινή το δικαστήριο της Ινδίας

Ο Ραζ Καμάλ, δικηγόρος στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας, ο οποίος στο παρελθόν εκπροσωπούσε την Μανν, δήλωσε: «Κατά τη γνώμη μου η θανατική ποινή είναι πολύ σκληρή και δεν πληροί τα νομικά κριτήρια. Αυτές συνήθως δίδονται στις ‘σπανιότερες των σπάνιων’ περιπτώσεων. Αλλά αυτό που δεν βοήθησε την Μανν είναι το γεγονός ότι το ίδιο της το παιδί έδωσε στοιχεία εναντίον της καθώς και η συμπεριφορά της στο δικαστήριο. Δεν έχει εκφράσει καμία μεταμέλεια και έχει επίσης κακοποιήσει την πεθερά της. Ο δικαστής τα έλαβε όλα αυτά υπόψη του μαζί με το γεγονός ότι διατηρούσε σχέση και καθοδηγούνταν από οικονομικούς λόγους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε να έχει καταδικαστεί σε θάνατο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ