Έλον Μασκ: Αναδημοσίευσε θεωρίες συνωμοσίας για το δημογραφικό στην Ελλάδα, από ιστοσελίδα με fake news και ρωσική προπαγάνδα

Έλον Μασκ: Αναδημοσίευσε θεωρίες συνωμοσίας για το δημογραφικό στην Ελλάδα, από ιστοσελίδα με fake news και ρωσική προπαγάνδα

Ο Έλον Μασκ δημοσίευσε μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα Χ, στην οποία αναφέρθηκε στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, πάνω από ένα άρθρο γνωστής ιστοσελίδας με fake news.

Στην ανάρτησή του, ο Έλον Μασκ έγραψε ότι «η Ελλάδα είναι μία από τις δεκάδες χώρες που αντιμετωπίζουν κατάρρευση πληθυσμού εξαιτίας της υπογεννητικότητας».

Ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι, πράγματι, στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, το άρθρο που συνοδεύει την ανάρτηση φαίνεται πως έχει άλλους σκοπούς. Σημειώνεται ότι ο λογαριασμός του οποίου την ανάρτηση έκανε «retweet» ο Μασκ συνηθίζει να ανεβάζει αναρτήσεις κατά των εμβολίων.

Το «ύποπτο» άρθρο που ανέβασε ο Έλον Μασκ για το δημογραφικό στην Ελλάδα

Πρόκειται για άρθρο στην ιστοσελίδα thepeoplesvoice.tv, το οποίο έχει τον τίτλο «Πλησιάζει "πληθυσμιακή κατάρρευση" στην Ελλάδα, καθώς οι αιφνίδιοι θάνατοι αυξάνονται και η γονιμότητα πέφτει σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ».

Σύμφωνα με όσα γράφει το δημοσίευμα, η Ελλάδα «προβλέπεται πως θα γίνει η πρώτη χώρα που θα υποστεί "πληθυσμιακή κατάρρευση", καθώς οι αιφνίδιοι και απροσδόκητοι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται ραγδαία σε όλη τη χώρα, ενώ τα ποσοστά γονιμότητας έχουν πέσει σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά που οι ειδικοί θεωρούσαν πιθανά».

Στη συνέχεια, το άρθρο παραθέτει δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το δημογραφικό, στις οποίες ο πρωθυπουργός είχε κάνει λόγο για «ωρολογιακή βόμβα». Πρόκειται για δηλώσεις που είχε κάνει, πράγματι, ο πρωθυπουργός. Παραθέτει και πραγματικές δηλώσεις του Κωστή Χατζηδάκη, υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, που κάνουν λόγο για «ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την ΕΕ».

Έπειτα, όμως, το δημοσίευμα πηγαίνει στο πραγματικό θέμα του, που είναι τα εμβόλια κατά της Covid-19. Αφού παραθέτει τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κωστή Χατζηδάκη, γράφει:

«Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία αναφορά στις θανατηφόρες συνέπειες της εξάπλωσης του εμβολιασμού Covid mRNA το 2021, παρά το γεγονός ότι οι στατιστικές αιφνίδιων και απροσδόκητων θανάτων εκτοξεύονται στα ύψη σε απόλυτο συγχρονισμό με την εξάπλωση».

Σε αυτό το σημείο, το άρθρο παραθέτει πίνακες από την ιστοσελίδα Our World in Data, για να αποδείξει ότι όσα ισχυρίζεται ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του όλα τα δεδομένα, όπως τους θανάτους από τις επιπλοκές της Covid-19.

Επίσης, το δημοσίευμα επικαλείται «ειδικούς», χωρίς, ωστόσο, να εξηγεί ποιοι ακριβώς είναι αυτοί και χωρίς να αναφέρεται σε σχετικές έρευνες.

Το άρθρο καταλήγει: «Εδώ και χρόνια προειδοποιούμε ότι η παγκόσμια ελίτ έχει σκοπό να ερημώσει τον κόσμο και ότι η μείωση των επιπέδων γονιμότητας αποτελεί βασικό στοιχείο της ατζέντας της.

»Ο Μπιλ Γκέιτς και άλλοι δισεκατομμυριούχοι προωθούν προϊόντα που εν γνώσει τους καταστρέφουν τα επίπεδα γονιμότητας σε νέους ενήλικες αναπαραγωγικής ηλικίας.

»Πολλά από αυτά είναι προϊόντα με οικεία ονόματα που προωθούνται στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και θεωρούνται απολύτως ασφαλή από τον μέσο καταναλωτή».

Τα άρθρα της ιστοσελίδας The People's Voice

Ανατρέχοντας στα προηγούμενα άρθρα του συντάκτη που έχει γράψει το άρθρο για το δημογραφικό της Ελλάδας, μπορούμε να βρούμε, μεταξύ πολλών άρθρων που μιλούν για παρενέργειες των εμβολίων, τίτλους όπως οι παρακάτω:

  • Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα φυλακίζει τους πολίτες που τρώνε κρέας
  • Ο πλήρως εμβολιασμένος OJ Simpson πεθαίνει μετά από ξαφνική κρίση καρκίνου
  • Η γερμανική κυβέρνηση παραδέχεται ότι δεν υπήρξε πανδημία
  • Στέλεχος μεγάλης φαρμακοβιομηχανίας παραδέχεται ότι το Υπουργείο Άμυνας εφηύρε το mRNA για να μειώσει τον πληθυσμό του κόσμου
  • Ο Τζάστιν Τριντό αντιμετωπίζει ισόβια για κατηγορίες βιασμού παιδιών

Ρωσική προπαγάνδα και fake news

Μάλιστα, η αμερικανική ιστοσελίδα φαίνεται ότι έχει μια προτίμηση στον Βλαντίμιρ Πούτιν, με άρθρα όπως: Παγκόσμια δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι δύο φορές περισσότεροι άνθρωποι θα προτιμούσαν τον Πούτιν ως πρόεδρο από τον Μπάιντεν (η δημοσκόπηση στην πραγματικότητα αναφέρει ότι «Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι σήμερα υπερδιπλάσια δημοφιλής από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε βασικές χώρες της Μέσης Ανατολής»).

Το The People’s Voice (Η Φωνή του Λαού) (η ιστοσελίδα ήταν παλαιότερα γνωστή ως NewsPunch και Your News Wire) είναι ένας αμερικανικός ιστότοπος με έδρα το Λος Άντζελες. Ο ιστότοπος ιδρύθηκε ως Your News Wire, το 2014.

Μια έρευνα του 2017 από το BuzzFeed News χαρακτήρισε το NewsPunch ως τη δεύτερη μεγαλύτερη πηγή δημοφιλών ψεύτικων ειδήσεων που διαδόθηκαν στο Facebook εκείνη τη χρονιά, ενώ μια ανάλυση του Poynter τον Ιούνιο του 2018 ανέφερε ότι το NewsPunch διεψεύστηκε πάνω από 80 φορές το 2017 και το 2018 από αναγνωρισμένους από το Poynter φορείς ελέγχου γεγονότων, όπως οι Snopes, FactCheck.org, PolitiFact και Associated Press.

Η ομάδα East StratCom της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει επικρίνει το NewsPunch για τη διάδοση ρωσικής προπαγάνδας.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ