Έλον Μασκ: Συμφωνία 90 εκατ. της Starlink με το Μεξικό για την παροχή δορυφορικού internet

Έλον Μασκ: Συμφωνία 90 εκατ. της Starlink με το Μεξικό για την παροχή δορυφορικού internet

To Μεξικό συνολικά έχει συνάψει συμφωνίες με 9 εταιρείες για την παροχή δωρεάν Διαδικτύου, από το οποίο αναμένεται να επωφεληθούν 60.000 σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, 15.000 δημόσιες υπηρεσίες και 5.000 κέντρα υγειονομικής περίθαλψης και βιβλιοθήκες.


Η Starlink, η δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ, έχει εξασφαλίσει συμβόλαιο 90 εκατομμυρίων δολαρίων για να προσφέρει δωρεάν Διαδίκτυο στο Μεξικό μέχρι το τέλος του 2026, δήλωσε την Τετάρτη ένας μεξικανός κυβερνητικός αξιωματούχος.

Σε συνέντευξη τύπου, ο συντονιστής ψηφιακής στρατηγικής του Μεξικού Κάρλος Εμιλιάνο Καλντερόν ενημέρωσε ότι η εταιρεία του Μασκ κέρδισε την υπογραφή του συμβολαίου διότι κατέθεσε την πιο οικονομική προσφορά στο δημόσιο διαγωνισμό που διεξήχθη και συμπλήρωσε ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση το Μεξικό συνολικά έχει συνάψει συμφωνίες με 9 εταιρείες για την παροχή δωρεάν Διαδικτύου, από το οποίο αναμένεται να επωφεληθούν 60.000 σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, 15.000 δημόσιες υπηρεσίες και 5.000 κέντρα υγειονομικής περίθαλψης και βιβλιοθήκες.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται δύο μήνες μετά την ανακοίνωση της Starlink ότι ξεπέρασε τους δύο εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλον τον κόσμο. Από αυτούς, σχεδόν 1,5 εκατομμύριο εγγράφηκαν στην υπηρεσία τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Το δίκτυο Starlink υπόσχεται πολύ πιο γρήγορες ταχύτητες στο Διαδίκτυο για τους χρήστες μέσω ενός συστήματος μικροδορυφόρων σε τροχιά γύρω από τη Γη. Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου είχε αναπτυχθεί ένα δίκτυο περίπου 4.600 δορυφόρων, το οποίο συνεχίζει να επεκτείνεται με αμείωτη ένταση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ