Ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ: Ο Λαβρόφ λέει ότι «δεν κάνει μεγάλη διαφορά»

Ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ: Ο Λαβρόφ λέει ότι «δεν κάνει μεγάλη διαφορά»

Το Βερολίνο έχασε και τα τελευταία ίχνη ανεξαρτησίας όταν ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Μιλώντας στον εκπαιδευτικό μαραθώνιο «Νέοι Ορίζοντες» που διοργανώνει ο Σύλλογος «Ζνάνιε» (Γνώση), ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία έχει πληροφορίες πως, στις διαπραγματεύσεις για την ειρήνη, η ουκρανική πλευρά ελέγχεται από το Λονδίνο και την Ουάσινγκτον.

Η Δύση δεν χρειάζεται Ουκρανία, την βλέπει ως αναλώσιμη, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ρώσος ΥΠΕΞ στην ομιλία του.

Αναφορικά με τη προοπτική της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Λαβρόφ σημείωσε ότι πιθανόν «να μην κάνει μεγάλη διαφορά» καθώς οι δύο χώρες συμμετείχαν επί μακρόν στις στρατιωτικές ασκήσεις της Συμμαχίας.

«Η Φινλανδία και η Σουηδία, καθώς και άλλες ουδέτερες χώρες, συμμετέχουν εδώ και πολλά χρόνια στις στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ υπολογίζει το έδαφός τους όταν σχεδιάζει στρατιωτική επέκταση προς ανατολάς. Ας δούμε πώς θα χρησιμοποιηθεί το έδαφός τους στην πράξη στο πλαίσιο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας», είπε ο Λαβρόφ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ