Ερντογάν: Έντονες ανησυχίες για την υγεία του - Ακύρωσε περιοδείες και εγκαίνια έργων

Ερντογάν: Έντονες ανησυχίες για την υγεία του - Ακύρωσε περιοδείες και εγκαίνια έργων

Φουντώνουν οι φήμες για την υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την κατάρρευσή του στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του και την ακύρωση του χθεσινού προγράμματος προεκλογικών περιοδειών.

Η «αδιαθεσία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, του 69χρονου Τούρκου προέδρου ήρθε στην αποκορύφωση μιας σκληρής προεκλογικής εκστρατείας, 18 μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές, τις σημαντικότερες ίσως στα 100 χρόνια της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Ο Ερντογάν είχε προγραμματισμένες τρεις εμφανίσεις στις επαρχίες Κιρίκαλε, Υοσγάτης και Σεβάστειας, όπου θα εγκαινίαζε -όπως κάνει καθημερινά πλέον- σειρά δημόσιων έργων, μεταξύ των οποίων και την υπερταχεία σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Άγκυρας και Σεβάστειας.

«Σήμερα θα αναπαυθώ στο σπίτι έπειτα από τις συμβουλές των γιατρών μας», ανέφερε ο Ερντογάν σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter. «Με την άδεια του Θεού, θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας από αύριο», πρόσθεσε.

Στο Ακούγιου

Σημειώνεται ότι για σήμερα είναι προγραμματισμένη η τελετή τοποθέτησης του πυρηνικού καυσίμου στον πρώτο αντιδραστήρα του ρωσικής κατασκευής πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου. Στην εκδήλωση, της οποίας το πρόγραμμα προβλέπει αυτοπρόσωπη παρουσία του Ερντογάν, θα συνδεθεί μέσω βίντεο και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον οποίο ο Τούρκος πρόεδρος θα έχει και μία κατ’ ιδίαν συνομιλία.

Φωνές στο στούντιο

Αργά την Τρίτη το βράδυ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέκοψε την τηλεοπτική συνέντευξη, που μεταδιδόταν σε ζωντανή σύνδεση, καθώς ένιωσε αδιαθεσία υπό το αμήχανο βλέμμα του δημοσιογράφου που του απηύθυνε ερώτηση. Η κάμερα τινάχθηκε, ο δημοσιογράφος σηκώθηκε να βοηθήσει, ακούστηκαν από το βάθος ανήσυχα επιφωνήματα «ωχ, ωχ!» μιας άγνωστης φωνής και διεκόπη η μετάδοση για διαφημιστικό διάλειμμα. Επέστρεψε σε περίπου 10-15 λεπτά, λέγοντας ότι έχει «ένα σοβαρό κρύωμα στο στομάχι» που οφείλεται στο πυκνό πρόγραμμα της προεκλογικής εκστρατείας. «Μάλιστα κάποια στιγμή σκέφτηκα ότι αν αναβάλλαμε τη συνέντευξη μήπως αυτό παρερμηνευόταν», είπε. Η τηλεοπτική εμφάνισή του είχε ήδη ξεκινήσει με καθυστέρηση άνω των 90 λεπτών.

Ζήτησε συγγνώμη από τους παριστάμενους δημοσιογράφους και τους τηλεθεατές και δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι «μέσα σε αυτή την ένταση της εργασίας, βρισκόμαστε και εμείς αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις».

Δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν φήμες για την υγεία του Ερντογάν, είναι ωστόσο η πρώτη φορά που ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίζεται ασθενής δημοσίως.

Πέρυσι τον Ιούλιο είχαν φουντώσει οι φήμες ότι υπέστη εγκεφαλικό όταν ακυρώθηκε μία ομιλία του στην Προύσα. Η επίσημη ανακοίνωση έκανε λόγο για κοινό κρυολόγημα.

Έναν χρόνο νωρίτερα, το 2021, κυκλοφορούσαν πάλι φήμες ότι ο Τούρκος πρόεδρος έπασχε εδώ και χρόνια από σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως καρκίνος και επιληψία. Το 2012 ρωτήθηκε ο ίδιος «αν έχει καρκίνο» για να απαντήσει αρνητικά, προσθέτοντας όμως: «Είχα πολύποδες». Ο Ερντογάν είχε χάσει τότε αρκετό βάρος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ