Εύα Καϊλή: Μόνο αθώα ή με το γκρέμισμα του κατηγορητηρίου θα επιστρέψω στην Ελλάδα

Εύα Καϊλή: Μόνο αθώα ή με το γκρέμισμα του κατηγορητηρίου θα επιστρέψω στην Ελλάδα

Αν δεν έχει αποκαταστήσει το όνομά της εντελώς και το κατηγορητήριο με το οποίο συνελήφθη δεν έχει γκρεμιστεί οριστικά και αμετάκλητα, δεν επιστρέφει στην Ελλάδα η Εύα Καϊλή.

Η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής επανέλαβε ό,τι το Μεγάλο Σάββατο, 15 Απριλίου, μία ημέρα από την αποφυλάκισή της, αυτήν τη φορά με δήλωση του Έλληνα δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

«Μου λείπει πάρα πολύ η πατρίδα μου, θέλω να έρθω όσο πιο γρήγορα γίνεται αλλά θέλω πρώτα να έχω αποτινάξει το στίγμα της κατηγορίας που αντιμετωπίζω, είτε με αθωωτική απόφαση της Δικαιοσύνης είτε, αν αυτη αργεί, με τη δημόσια ανάδειξη των στοιχείων που γκρεμίζουν το κατηγορητήριο» ανέφερε η Εύα Καϊλή.

Αυτή η δήλωση έχει προκύψει ύστερα από δύο σημαίνοντα συμβάντα: το πρώτο, ότι την Τρίτη, μία μέρα μετά την επίσκεψή της στο Ευρωκοινοβούλιο με την κόρη της, της επετράπη από το Εφετείο Βρυξελλών να κυκλοφορεί στη Ζώνη Σένγκεν χωρίς να ελέγχεται, όπως ανακοίνωσαν οι δικηγόροι της, Σβεν Μαρί, Κριστόφ Μαρσάν και Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Το δεύτερο, ότι μια μέρα αργότερα, την Τετάρτη, οι βελγικές Αρχές έψαξαν τόσο το δικό της σπίτι στο Ψυχικό όσο και εκείνο της αδελφής της, Μανταλένας, στην Κηφισιά. Κατέσχεσαν, μάλιστα, το κολιέ του παιδιού της.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από δύο εβδομάδες, ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος- σε δηλώσεις του σε εκπομπή- είχε αναφέρει πως η Εύα Καϊλή «θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα αλλά με καθαρό πρόσωπο. Μόνο αν αθωωθεί».

Σημειώνεται ότι στις 25 Μαΐου οι βελγικές Αρχές είχαν αποφασίσει ότι η Ελληνίδα πολιτικός μπορούσε να βγάλει και το ηλεκτρονικό βραχιολάκι επιτήρησης, αλλά με περιοριστικούς όρους.

Η ευρωβουλευτής εκλήθη να επιστρέψει τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την ηλεκτρονική επιτήρηση και να επιτρέψει την πρόσβαση στο σπίτι της σε μέλος του εθνικού κέντρου ηλεκτρονικής επιτήρησης για να απομακρύνει τον εν λόγω εξοπλισμό.

Επίσης, καλούνταν να διαμένει στην κατοικία της και να μην αλλάζει χώρο διαμονής χωρίς προηγουμένως να ειδοποιεί τον ανακριτή καθώς και να μην εγκαταλείπει τη βελγική χωρίς προηγούμενη γραπτή άδειά του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ