Γαλλία: Σταματούν τα μπλόκα οι αγρότες - Ικανοποίηση για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Γαλλία: Σταματούν τα μπλόκα οι αγρότες - Ικανοποίηση για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Σταματούν σιγά σιγά τα μπλόκα των αγροτών στη Γαλλία ύστερα από μια σειρά κυβερνητικών παραχωρήσεων ύψους συνολικά 600 εκατομμυρίων που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη και φέρεται να ικανοποίησαν τα συνδικάτα και έτσι οι αγρότες επιστρέφουν στις βάσεις τους.

Οι εκπρόσωποι των βασικών συνδικάτων των αγροτών, μετά τις τελευταίες κυβερνητικές εξαγγελίες, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους υπό τον όρο ότι θα λάβουν γραπτώς τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η κυβέρνηση. Από την πλευρά της, η Αγροτική Συνομοσπονδία κάλεσε για «συνεχή κινητοποίηση» επειδή «το θεμελιώδες ζήτημα του εισοδήματος» «ακόμα δεν αντιμετωπίζεται κατά μέτωπο από την κυβέρνηση».

Τα συνδικάτα ζητούν «πρώτα αποτελέσματα» πριν από την Έκθεση για τους Αγρότες, που επισκέπτονται όλοι οι πολιτικοί και βεβαίως και ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Εκεί αναμένεται να έχει την πρώτη επαφή με τους αγρότες από την αρχή των κινητοποιήσεων. Μέχρι τότε τα συνδικάτα θα πιέζουν και απειλούν ότι αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή των μέτρων θα επιστρέψουν με μπλόκα.

Εν τω μεταξύ, ένα από τα μικρότερα συνδικάτα, ο Αγροτικός Συντονισμός, κατηγορείται ότι πρόσκειται στο ακροδεξιό κόμμα της Μαρί Λεπέν, κάτι που αρνούνται οι επικεφαλής.

Γαλλία: Τα μέτρα για τους αγρότες που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Ο υπουργός Γεωργίας, Μαρκ Φεσνό, θα παρουσιάσει «συγκεκριμένα μέτρα» για τη στήριξη των αμπελουργών. Χθες Πέμπτη ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ ανακοίνωσε την ενίσχυση των νόμων Egalim που στοχεύουν να εμποδίσουν τους παραγωγούς να πληρώσουν το τίμημα του πολέμου τιμών μεταξύ των σούπερ μάρκετ αφενός και των διανομέων και των προμηθευτών της αγροτοβιομηχανίας αφετέρου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τα έκτακτα μέτρα αντιπροσωπεύουν περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ συνολικά. Ο Ατάλ μίλησε και για φορολογική και κοινωνική στήριξη 150 εκατομμυρίων ευρώ στους κτηνοτρόφους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ