Χαβάη: Τουλάχιστον 55 νεκροί ο μέχρι τώρα απολογισμός της πύρινης λαίλαπας στα νησιά Μάουι

Χαβάη: Τουλάχιστον 55 νεκροί ο μέχρι τώρα απολογισμός της πύρινης λαίλαπας στα νησιά Μάουι

Απέραντη θλίψη στη Χαβάη με την φωτιά που έχει κάψει μεγάλες εκτάσεις στο σύμπλγμα νησιών Μάουι, με τον επίσημο απολογισμό να είναι 55 νεκροί για την ώρα, με τις τοπικές αρχές φοβούνται ότι ο αριθμός θα αυξηθεί, γιατί ορισμένοι μιλούν ακόμα και για χίλιους αγνοούμενους.

Ο εξωτικός παράδεισος του Μάουι χάθηκε μέσα σε δύο 24ωρα. Οι εικόνες από αεροπλάνο δείχνουν την απόλυτη καταστροφή.

Η πόλη Λαχάινα μοιάζει βομβαρδισμένη. Η μυρωδιά της στάχτης και του καμένου έχει ποτίσει σχεδόν όλο το νησί. Χιλιάδες κάτοικοι έχουν μείνει άστεγοι.

Είναι απελπισμένοι και απαρηγόρητοι, με έναν πατέρα να ψάχνει τρόπο να δώσει κουράγιο στη μικρή του κόρη. Δεν θα ξεχάσουν ποτέ τις δραματικές ώρες που έζησαν προσπαθώντας να ξεφύγουν από το πύρινο θηρίο.

«Έπρεπε να φύγουμε, αφήσαμε το αυτοκίνητο μας, εγώ η γυναίκα και τα πέντε παιδιά μου βουτήξαμε στον ωκεανό», είπε ένας κάτοικος.

Ο πολύτεκνος πατέρας δεν μπορεί να συγκρατήσει τη συγκίνηση του περιγράφοντας την οικογενειακή τους οδύσσεια μέσα από τις πύρινες φλόγες.

5 5

6 2

«Μας έβγαλαν έξω (οι διασώστες).Είμασταν όλοι εξουθενωμένοι και κάποια στιγμή ο ωκεανός άρχισε να παρασύρει τα παιδιά μου. Τότε κολλήσαμε όλοι μαζί για να αντέξουμε. Είπα μέσα μου « Δεν θα πεθάνουμε έτσι. Είμαστε εδώ και θα μείνουμε ζωντανοί», συμπλήρωσε.

Οι τουρίστες αφήνουν πίσω τους την κόλαση και κλαίνε που έχασαν το παραδεισένιο νησί τους.

4 2

5 3

Η φονική πυρκαγιά με τους 55 νεκρούς και άγνωστο αριθμό αγνοούμενων σε ένα από τα ωραιότερα νησιά χαρακτηρίζεται ήδη ως η χειρότερη φυσική καταστροφή στην ιστορία του νησιωτικού συμπλέγματος της Χαβάης και μία από τις πιο φονικές των τελευταίων ετών στις ΗΠΑ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ