Νέο περιστατικό με Boeing 737: Αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο έπειτα από ρωγμή στο παράθυρο του πιλοτηρίου

Νέο περιστατικό με Boeing 737: Αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο έπειτα από ρωγμή στο παράθυρο του πιλοτηρίου

Ένα νέο περιστατικό με Boeing 737, αλλά αυτή τη φορά όχι με Boeing 737 MAX 9, σημειώθηκε στην Ιαπωνία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το BBC, μια πτήση εσωτερικού της ιαπωνικής εταιρείας All Nippon Airways (ANA) επέστρεψε στο αεροδρόμιο, μετά από αναφορές για ρωγμή στο παράθυρο του πιλοτηρίου.

Η πτήση NH1182 είχε αναχωρήσει από την πόλη Σαππόρο στο Χοκάιντο με προορισμό την πόλη Τογιάμα, στο κύριο νησί της Ιαπωνίας, το Χονσού, όταν συνέβη το περιστατικό από το οποίο δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Εκπρόσωπος της ANA, του μεγαλύτερου αερομεταφορέα της Ιαπωνίας, δήλωσε σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, ότι η ρωγμή εντοπίστηκε καθώς η πτήση περνούσε πάνω από το Χακοντάτε. «Δεν ήταν κάτι που επηρέασε τον έλεγχο ή την πίεση της πτήσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Μετά τις αναφορές, το αεροπλάνο κατευθύνθηκε πίσω στο αεροδρόμιο όπου πραγματοποιήθηκε ασφαλής προσγείωση για τους 59 επιβάτες και τα έξι μέλη του πληρώματος.

Τι είπε ο εμπειρογνώμονας για το περιστατικό

Ο εμπειρογνώμονας Τζον Στρίκλαντ δήλωσε ότι η αιτία της ρωγμής είναι ακόμη άγνωστη: «Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν μερικές φορές, κάτι μπορεί να χτύπησε το παράθυρο, για παράδειγμα ένα πουλί, μια μεγάλη χαλαζόπτωση, δεν είναι κάτι ανήκουστο». «Ενίοτε μπορεί να συμβεί και λόγω πίεσης, από φθορά» πρόσθεσε, «αλλά αυτό είναι πολύ σπάνιο».

Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό που σχετίζεται με πρόβλημα σε αεροσκάφος Boeing 737 μέσα σε λίγες εβδομάδες. Ωστόσο, το συγκεκριμένο αεροπλάνο της ΑΝΑ δεν ήταν ένα από τα αεροπλάνα 737 MAX 9 της Boeing, αλλά μια προηγούμενη έκδοση που «δεν ήταν καθόλου παλιά», σύμφωνα με τα όσα είπε ο εμπειρογνώμονας.

Στο έδαφος όλα τα αεροσκάφη της Boeing 737-9

Όλα τα αεροσκάφη Boeing 737 ΜΑΧ 9 έχουν καθηλωθεί στο έδαφος από τη ρυθμιστική αρχή της αεροπορίας των ΗΠΑ, την FAA, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε αεροπλάνο της Alaska Airlines και είχε ως αποτέλεσμα την αποκόλληση καμπίνας ενώ το αεροπλάνο ήταν στον αέρα.

Το συγκεκριμένο αεροπλάνο, που μετέφερε 177 επιβάτες και πλήρωμα, έπρεπε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην πολιτεία του Όρεγκον των ΗΠΑ. Από το περιστατικό ωστόσο, ευτυχώς δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες.

Την Παρασκευή, η FAA παρέτεινε την καθήλωση των αεροπλάνων Boeing 737 MAX 9 επ' αόριστον για περαιτέρω ελέγχους ασφαλείας και είπε ότι θα ενισχύσει την εποπτεία της ίδιας της Boeing.

Η FAA είπε ότι τα 171 αεροπλάνα του συγκεκριμένου τύπου έπρεπε να παραμείνουν στο έδαφος «για την ασφάλεια των Αμερικανών ταξιδιωτών».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ