Δεν ευθύνεται το Ισραήλ για την έκρηξη στο νοσοκομείο, από τη Γάζα εκτοξεύτηκε -Τι λένε οι μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ
Φωτογραφία με drone από το νοσοκομείο Αλ Αχλί, στη Γάζα / Maxar

Δεν ευθύνεται το Ισραήλ για την έκρηξη στο νοσοκομείο, από τη Γάζα εκτοξεύτηκε -Τι λένε οι μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ

Αμερικανοί αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών, αποκάλυψαν την αιτία της φονικής έκρηξης στο νοσοκομείο στη Γάζα, που σκοτώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους, η έκρηξη στο νοσοκομείο

«Αλ Αχλί» προκλήθηκε από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από παλαιστινιακή μαχητική ομάδα. Ο πύραυλος διαλύθηκε στον αέρα και η κεφαλή του έπεσε στο νοσοκομείο.

Τις ίδιες αναφορές είχε κάνει και η ισραηλινή πλευρά, τονίζοντας πως ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τη Γάζα διαλύθηκε στον αέρα και προκάλεσε την έκρηξη στο νοσοκομείο.

Τα δύο στοιχεία που οδήγησαν τους Αμερικανούς στο συμπέρασμα

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι εξήγησαν ότι τα δύο κύρια στοιχεία που τους οδήγησαν στο συμπέρασμα, ήταν οι εικόνες του σημείου της έκρηξης, από τις ζημιές που συνάδουν με πύραυλο, αντί για πύραυλο που εκτοξεύτηκε από το Ισραήλ. Οι αξιωματούχοι ανέλυσαν βίντεο που τραβήχτηκε από τέσσερις τοποθεσίες, με τη διαδρομή του πυραύλου.

Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, «δύο από τις κάμερες κατέγραψαν την πτήση του βλήματος. Η κρίση μας είναι ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας και ταξίδεψε προς τα βορειοανατολικά. Περίπου 10 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση, συμπεράναμε ότι η καύση του κινητήρα έγινε ασταθής. Μπορούμε να το πούμε αυτό εν μέρει με βάση την κυμαινόμενη ένταση του πυραύλου».

«Πρώρα ο κινητήρας και μετά η κεφαλή του πυραύλου έπεσαν στο έδαφος»

Όπως είπε ο αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, «περίπου πέντε δευτερόλεπτα μετά από αυτό, υπάρχει μια λάμψη στο βίντεο. Εκτιμούμε ότι αυτός είναι ο κινητήρας του πυραύλου που αποτυγχάνει και περίπου πέντε δευτερόλεπτα αργότερα, ένα αντικείμενο χτυπά στο έδαφος. Η κρίση μας είναι ότι το πρώτο αντικείμενο που έπεσε στο έδαφος ήταν πιθανότατα ο κινητήρας από τον πύραυλο και το δεύτερο λίγο αργότερα η κεφαλή».

«Η κεφαλή του πυραύλου προσγειώθηκε στο νοσοκομείο προκαλώντας την δεύτερη πολύ μεγαλύτερη έκρηξη»

Εξετάζοντας αναλυτικά τη σειρά των γεγονότων, τα βίντεο αλλά και την γεωγραφική θέση εκτόξευσης, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι συμπεραίνουν ότι υπήρξε καταστροφική βλάβη του κινητήρα που πιθανότατα συνέβη, η οποία τον χώρισε από την κεφαλή. Στη συνέχεια, η κεφαλή προσγειώθηκε στο νοσοκομείο προκαλώντας την δεύτερη και πολύ μεγαλύτερη έκρηξη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ