Ιράν-Πακιστάν: Η Κίνα δηλώνει διατεθειμένη να παίξει ρόλο μεσολαβητή

Ιράν-Πακιστάν: Η Κίνα δηλώνει διατεθειμένη να παίξει ρόλο μεσολαβητή

Το Πεκίνο, που διατηρεί προνομιακές σχέσεις με το Ισλαμαμπάντ και την Τεχεράνη, δηλώνει διατεθειμένο να διαδραματίσει έναν ρόλο για την άμβλυνση των εντάσεων ανάμεσα στο Πακιστάν και το Ιράν.

Μετά τα πλήγματα της μιας χώρας στο έδαφος της άλλης, ανακοίνωσε σήμερα η κινεζική διπλωματία.

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κινεζικού ΥΠΕΞ

Στην περίπτωση που το χρειαστούν οι δύο πλευρές, εμείς είμαστε διατεθειμένοι να διαδραματίσουμε εποικοδομητικό ρόλο για να ηρεμήσει η κατάσταση, δήλωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ.

Η Κίνα ελπίζει ειλικρινά ότι οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να επιδείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί κλιμάκωση των εντάσεων, πρόσθεσε η εκπρόσωπος. Δύο ημέρες ύστερα από ιρανικά πλήγματα στο έδαφός του, το Πακιστάν ανακοίνωσε σήμερα ότι προέβη τη νύχτα σε "πλήγματα εναντίον κρησφύγετων τρομοκρατών" στο Ιράν, τα οποία προκάλεσαν τον θάνατο 7 ανθρώπων, σύμφωνα με τη δημόσια ιρανική τηλεόραση.

Το Ιράν και το Πακιστάν αλληλοκατηγορούνται συχνά ότι επιτρέπουν σε ανταρτικές οργανώσεις να επιχειρούν από το έδαφος των χωρών τους για να εξαπολύουν επιθέσεις, αλλά σπάνια υπάρχει εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεών τους.

Τα πλήγματα αυτά γίνονται την ώρα που η Μέση Ανατολή συγκλονίζεται από τον πόλεμο ανάμεσα στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς και το Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας και τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν, κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ