Έκρηξη διέλυσε κτίριο στο Παρίσι: 29 τραυματίες, αναζητούν αγνοούμενους στα συντρίμμια
Φωτογραφία: Twitter

Έκρηξη διέλυσε κτίριο στο Παρίσι: 29 τραυματίες, αναζητούν αγνοούμενους στα συντρίμμια

Έκρηξη εξαιτίας αερίου σημειώθηκε στο Παρίσι, σημαίνοντας συναγερμό στις γαλλικές αρχές, το απόγευμα της Τετάρτης.

Συγκλονίζουν οι εικόνες από το σημείο της έκρηξης στο Παρίσι, όπου 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν και τέσσερις εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Έπειτα από περίπου δύο ώρες, η φωτιά που προκλήθηκε μετά την έκρηξη, η οποία φέρεται να οφείλεται σε διαρροή αερίου, τέθηκε υπό έλεγχο. «Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο», δήλωσε ο Λοράν Νουνιές, αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού.

Στο σημείο επιχειρούν 270 πυροσβέστες, καθώς και 70 οχήματα.

Όπως μεταδίδει η Le Figaro, η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι δύο άνθρωποι αγνοούνται και αναζητούνται κάτω από τα συντρίμμια.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην οδό Saint-Jacques, σε τριώροφο κτίριο που στεγάζεται αμερικανική ακαδημία στο Παρίσι, με συνέπεια η πρόσοψή του να καταρρεύσει.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Παρισιού, συνεχίζονται οι έρευνες για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του συμβάντος. Μάρτυρες έκαναν λόγο για έντονη μυρωδιά αερίου λίγο πριν από την έκρηξη, ενώ σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος.

«Άκουσα μια ισχυρή έκρηξη και, όταν βγήκα από το εστιατόριο, είδα πυρκαγιά στο τέλος της οδού Saint-Jacques», είπε ένας 29χρονος εργαζόμενος.

«Ήμουν στο σπίτι και έγραφα… νόμιζα πως ήταν έκρηξη βόμβας» δήλωσε η ιστορικός Τέχνης Μονίκ Μοσέ, υπογραμμίζοντας πως από το ωστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια του σπιτιού της. «Ένας γείτονας χτύπησε την πόρτα και μου είπε ότι η πυροσβεστική ζήτησε να εκκενώσουμε την περιοχή το συντομότερο δυνατόν. Πήρα τον φορητό υπολογιστή και το κινητό μου τηλέφωνο. Δεν σκέφτηκα καν να πάρω τα φάρμακά μου», ανέφερε.

 

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ