Ισραήλ: Aποσύρει τους διαπραγματευτές του από το Κατάρ - Ναύαγιο στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία

Ισραήλ: Aποσύρει τους διαπραγματευτές του από το Κατάρ - Ναύαγιο στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία

Σοβαρές οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αφού από ότι φαίνεται παρουσιάσθηκε νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ – Χαμάς, σχετικά με την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Σήμερα, η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Μοσάντ ανακοίνωσε ότι η διαπραγματευτική της ομάδα που βρισκόταν στο Κατάρ επιστρέφει στο Ισραήλ, από τη στιγμή που οι συνομιλίες για την παράταση της εκεχειρίας οδηγήθηκαν σε «αδιέξοδο». Μάλιστα η Μοσάντ καταγγέλλει τη Χαμάς ότι δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα.

«Μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και την οδηγία που δόθηκε από τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο διευθυντής της Μοσάντ Ντέιβιντ Μπαρνέα έδωσε εντολή στην ομάδα του στη Ντόχα να επιστρέψει στο Ισραήλ. Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς δεν τήρησε το δικό της μέρος της συμφωνίας, το οποίο περιελάμβανε την απελευθέρωση όλων των παιδιών και των γυναικών σύμφωνα με έναν κατάλογο που δόθηκε στη Χαμάς και εγκρίθηκε από αυτήν».

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο διευθυντής της Μοσάντ ευχαριστεί τον διευθυντή της CIA, τον υπουργό Πληροφοριών της Αιγύπτου αλλά και τον πρωθυπουργό του Κατάρ για τη συμμετοχή τους στις εκτεταμένες προσπάθειες διαμεσολάβησης, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα την απελευθέρωση 84 παιδιών και γυναικών από τη Λωρίδα της Γάζας, μαζί με 24 ξένους υπηκόους.

Νωρίτερα οι Times of Israel ανέφεραν, σύμφωνα με πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ότι ισραηλινή αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Κατάρ σήμερα το πρωί για συνομιλίες με στόχο μια νέα εκεχειρία.

«Οι συνομιλίες εξετάζουν το ενδεχόμενο η Χαμάς να απελευθερώσει επιπλέον ομήρους, ενδεχομένως ηλικιωμένους άνδρες, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση περαιτέρω κρατουμένων από το Ισραήλ και μια νέα διακοπή των μαχών» ανέφερε το δημοσίευμα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ