Ισραήλ: Δραματική μαρτυρία από το μακελειό στο φεστιβάλ -«Κρύφτηκα κάτω από το πτώμα του φίλου μου και γλίτωσα»

Ισραήλ: Δραματική μαρτυρία από το μακελειό στο φεστιβάλ -«Κρύφτηκα κάτω από το πτώμα του φίλου μου και γλίτωσα»

Μια ακόμη δραματική ιστορία από την επίθεση της Χαμάς στο φεστιβάλ Nova στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου, έρχεται στο φως.

Μια επιζήσασα από τη σφαγή της Χαμάς στο φεστιβάλ αποκάλυψε πώς αναγκάστηκε να κρυφτεί κάτω από το πτώμα του φίλου της στο πίσω μέρος ενός κοντέινερ, καθώς η παλαιστινιακή οργάνωση εξαπέλυε την αιματηρή της επιχείρηση.

Η Noam Mazal Ben-David, 27 ετών, που εργάζεται ως μοντέλο αναγκάστηκε να παριστάνει τη νεκρή για δύο ώρες περιτριγυρισμένη από ένα σωρό πτώματα αφού ο σύντροφός της David Neman και δεκάδες άλλοι πυροβολήθηκαν μπροστά στα μάτια της.

Έχασε γρήγορα αίμα μετά τον πυροβολισμό στο πόδι και το ισχίο, αλλά ήξερε ότι έπρεπε να παραμείνει σιωπηλή για να παραμείνει ζωντανή. Η Νόαμ και ο φίλος της ήταν μεταξύ των τρομοκρατημένων παρευρισκομένων που έτρεξαν να γλιτώσουν, καθώς τους κυνηγούσαν ένοπλοι της Χαμάς πεζοί στο φεστιβάλ.

Λουτρό αίματος στο υπαίθριο φεστιβάλ

Το υπαίθριο φεστιβάλ, το οποίο είχε διαφημιστεί ως γιορτή των «φίλων, της αγάπης και της άπειρης ελευθερίας», μετατράπηκε σε ένα αδιανόητο λουτρό αίματος. Το ζευγάρι έφτασε για το φεστιβάλ στις 6.30 το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, αγνοώντας ότι θα γινόταν η ημέρα κατά την οποία η Χαμάς θα εξαπέλυε τον τρόμο στο Ισραήλ.

Περιγράφοντας τη στιγμή που η ασφάλεια της είπε να τρέξει να σωθεί, η 27χρονη είπε στην Express: «Μας περικύκλωσαν και συνέχισαν να πυροβολούν ασταμάτητα.

«Άκουσα ένα κορίτσι να φωνάζει "Σας παρακαλώ μην με πάρετε. Αφήστε με ήσυχη". Αλλά ήθελαν να την απαγάγουν. Της έκαναν τρομερά, τρομερά πράγματα».

Η Νόαμ η οποία δεν μπόρεσε να διαφύγει με το αυτοκίνητό της επειδή οι τρομοκράτες μπλόκαραν τις εξόδους, θυμήθηκε πώς τηλεφωνούσαν απεγνωσμένα σε συγγενείς και φίλους, μοιράζονταν τις τοποθεσίες τους και παρακαλούσαν για βοήθεια.

Περιέγραψε πώς ένας από τους παρευρισκόμενους που ήταν μαζί τους στο φώναξε ότι την είχαν δει οι ένοπλοι.

Κρύφτηκε κάτω από το πτώμα του φίλου της

«Καθώς οι ένοπλοι της Χαμάς πλησίαζαν, ο David με πήρε και με πέταξε στο πίσω μέρος του κοντέινερ λέγοντάς μου να πάω όσο πιο βαθιά μπορούσα και να κρυφτώ. Ένας από αυτούς πήδηξε μέσα και φώναξε «Allahu Akbar και μια βόμβα εξερράγη και άρχισαν να πυροβολούν ασταμάτητα», είπε.

Η Noam αποκάλυψε με σπαρακτική καρδιά πώς ο φίλος της David πυροβολήθηκε στο στήθος. Εκείνη τη στιγμή η Νόαμ έκλεισε τα μάτια της και περίμενε να μην τα ξανανοίξει ποτέ. Ως εκ θαύματος επέζησε παρά το γεγονός ότι είχε πυροβοληθεί στο πόδι και στο ισχίο.

«Κρύφτηκα κάτω από το πτώμα του φίλου μου καθώς η Χαμάς έσφαζε τους πάντες», είπε.

Προφανώς οι ένοπλοι είχαν υποθέσει ότι ήταν νεκρή καθώς βρισκόταν ανάμεσα στο σωρό των πτωμάτων, μεταξύ αυτών και του φίλου της. Η Νόαμ τηλεφώνησε στην οικογένειά της για να τους πει ότι ο Ντέιβιντ είχε σκοτωθεί. Η 27χρονη βρέθηκε τελικά από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας που της έδωσαν σωτήρια βοήθεια.

Ήταν μία από τους μόλις τέσσερις από τους 16 που κρύφτηκαν στο κοντέινερ που επέζησαν.

Από τότε που η Χαμάς πραγματοποίησε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο Ισραήλ, σκοτώνοντας 1.400 ανθρώπους και παίρνοντας περίπου 240 ομήρους, το Ισραήλ ανταπέδωσε βομβαρδίζοντας ανελέητα τη Γάζα.

Τα αντίποινα του Τελ Αβίβ, που περιλαμβάνουν χερσαία εισβολή στην περιοχή, έχουν σκοτώσει περισσότερους από 9.000 ανθρώπους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας που διοικείται από τη Χαμάς.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ