Ιταλία: 14 οι νεκροί από την κακοκαιρία -Ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια των θανάτων
Φωτογραφία: AP

Ιταλία: 14 οι νεκροί από την κακοκαιρία -Ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια των θανάτων

Η εισαγγελία της πόλης Ραβένα στην Ιταλία ξεκίνησε την Παρασκευή έρευνα για την εξακρίβωση των ακριβών αιτιών του θανάτου ηλικιωμένων κατοίκων της περιοχής Εμίλια Ρομάνια.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή το τελευταίο τριήμερο.

Σε ό,τι αφορά τον θάνατο ενός 75χρονου άνδρα, οι περίοικοι δήλωσαν ότι ζήτησαν να του παρασχεθεί άμεση βοήθεια ώστε να απεγκλωβιστεί, όμως οι αρμόδιες αρχές κινητοποιήθηκαν με καθυστέρηση.

Για πρωτοφανές μέγεθος καταστροφών στην Ιταλία, κάνουν λόγο τα μέσα ενημέρωσης

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης πάντως μεταδίδουν ότι, σε σχέση με άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αυτή τη φορά ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της χώρας και των Πυροσβεστών δραστηριοποιήθηκε άμεσα, αλλά το μέγεθος των καταστροφών ήταν πραγματικά πρωτοφανές.

Μέχρι αυτή την στιγμή, ο απολογισμός είναι 14 νεκροί, ενώ δεν είναι σαφές αν υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι. Στην ευρύτερη περιοχή της Ραβένα, τέλος, ξανάρχισαν να εκκενώνονται τρεις οικισμοί λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων και της νέας επικίνδυνης ανόδου της στάθμης ποταμών και χειμάρρων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ