Φλόγες έζωσαν το αεροδρόμιο του Παλέρμο: Καύσωνας με 47άρια στη Σικελία, κακοκαιρία με 2 νεκρούς στα βόρεια
Φωτογραφία: Youtube

Φλόγες έζωσαν το αεροδρόμιο του Παλέρμο: Καύσωνας με 47άρια στη Σικελία, κακοκαιρία με 2 νεκρούς στα βόρεια

Νέες πυρκαγιές ξέσπασαν στη διάρκεια της νύχτας στην Ιταλία με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής να προσπαθούν να περιορίσουν πύρινο μέτωπο στη Σικελία, που υποχρέωσε τις Αρχές να διακόψουν προσωρινά τη λειτουργία μεγάλου αεροδρομίου προκαλώντας χάος στις μετακινήσεις.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του αεροδρομίου του Παλέρμο, το αεροδρόμιο έμεινε κλειστό μέχρι τις 11:00 τοπική ώρα και αρκετές πτήσεις ακυρώθηκαν καθώς το έζωσαν οι φλόγες, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ανήρτησε νωρίς το πρωί στο Twitter.

Οι τελευταίες πυρκαγιές στην Ιταλία έρχονται εν μέσω ενός νέου κύματος καύσωνα που μετατρέπει σε καμίνι τη νότια Ευρώπη με τον υδράργυρο να εκτοξεύεται χθες στους 47,6 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική Σικελία – κοντά στο πανευρωπαϊκό ρεκόρ των 48,8C.

Συνολικά 16 πόλεις στην Ιταλία – ανάμεσά τους το Παλέρμο και η Κατάνια – έχουν τεθεί σε ύψιστο συναγερμό λόγω του καύσωνα.

Την ίδια ώρα σφοδρή καταιγίδα στην οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο, προκάλεσε καταστροφές σε στέγες σπιτιών, ενώ ξερίζωσε δέντρα.

Δύο γυναίκες σκοτώθηκαν από πτώση δέντρων χθες και σήμερα κοντά στις επαρχίες της Μόντζα και της Μπρέσια στη βόρεια Ιταλία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ