Ιταλία: Ναυάγιο με 61 αγνοούμενους είχαν αποπλεύσει από τη Λιβύη - 25 οι διασωθέντες

Ιταλία: Ναυάγιο με 61 αγνοούμενους είχαν αποπλεύσει από τη Λιβύη - 25 οι διασωθέντες

Tραγωδία στην Ιταλία όπου πλοίο ναυάγησε στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης ενώ αγνοούνται 61 άτομα.Πληροφορίες αναφέρουν πως συνολικά 86 μετανάστες είχαν αποπλεύσει με το πλοίο από τη Ζουάρα.

Πάνω από 2.000 άνθρωποι νέκροι στα νερά της Μεσογείου φέτος

Περισσότεροι από 2250 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο φέτος. Ένας δραματικός αριθμός που δυστυχώς δείχνει ότι δεν γίνονται αρκετά για να σωθούν ζωές στη θάλασσα.

Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, πλεούμενο με 86 επιβαίνοντες ανετράπη στα ανοικτά της Λιβύης. O Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης επιβεβαίωσε την είδηση, προσθέτοντας ότι το πλεούμενο είχε αναχωρήσει από τη Ζουάρα της Λιβύης. Ο πρώτος συναγερμός, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, σήμανε από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης πριν δυο ημέρες, μετά από σχετικό αίτημα της λιβυκής ακτοφυλακής.

Παράλληλα, δυο αεροσκάφη της Frontex φέρεται να πέταξαν πάνω από την περιοχή από την οποία είχε σημάνει ο συναγερμός, ενώ στο ίδιο σημείο βρισκόταν και το πλοίο Ocean Viking, τoυ δικτύου ανθρωπιστικών οργανώσεων SOS Mediterranée, το οποίο διέσωσε άλλους 25 μετανάστες που βρίσκονταν σε άλλο πλοιάριο.

Η La Repubblica γράφει ότι το πλήρωμα του Ocean Viking ήθελε να πάρει μέρος στις έρευνες για τον εντοπισμό του πλεούμενου, αλλά του δόθηκε εντολή να επιστρέψει άμεσα στην Ιταλία.

«Στο μεταξύ, η φουσκωτή λέμβος ανετράπη και οι 25 επιζώντες μεταφέρθηκαν πίσω στη Λιβύη με ρυμουλκό», εξηγεί η εφημερίδα της Ρώμης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ