Ιταλία: Τα κόμματα της Δεξιάς συμφώνησαν για τον υποψήφιό τους στην πρωθυπουργία, μετά την παραίτηση Ντράγκι

Ιταλία: Τα κόμματα της Δεξιάς συμφώνησαν για τον υποψήφιό τους στην πρωθυπουργία, μετά την παραίτηση Ντράγκι

Συνάντηση είχαν χθες στη Ρώμη οι αρχηγοί των κομμάτων της Δεξιάς στην Ιταλία, προκειμένου να καθορίσουν την πορεία των κομμάτων τους προς τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, που προκηρύχθηκαν μετά την παραίτηση του Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και το μεταφασιστικό ακροδεξιό κόμμα «Αδελφοί της Ιταλίας» της Τζόρτζια Μελόνι, που προηγείται στις σφυγμομετρήσεις με ένα ποσοστό 25%, συμφώνησαν ότι όποιο από αυτά τα τρία κόμματα λάβει τις περισσότερες ψήφους, θα έχει το δικαίωμα να υποδείξει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, τον υποψήφιο πρωθυπουργό της συντηρητικής παράταξης.

Χάνει κόσμο το κόμμα του Μπερλουσκόνι

«Θα είμαστε συμπαγείς, δεν υπάρχει αμφιβολία», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.

Ωστόσο, την Τετάρτη ακόμη ένα γνωστό όνομα εγκατέλειψε την Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι.

Η Κεντροαριστερά του Λέτα απορρίπτει το ενδεχόμενο συμμαχίας με το Κίνημα 5 Αστέρων
Μετά τον υπουργό Δημόσιας Διοίκησης, Ρενάτο Μπρουνέτα και την υπουργό Περιφερειακών Θεμάτων, Μαρία Στέλα Τζελμίνι, «αντίο» στο κόμμα του «Καβαλιέρε» είπε και η αρμόδια για τον ιταλικό Νότο υπουργός, Μάρα Καρφάνια.

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, είναι αρκετά πιθανό και οι τρεις τους να συνεργαστούν με την Κεντροαριστερά, που αναζητεί συμμάχους για να ορθώσει ανάχωμα στην άνοδο της Δεξιάς στην εξουσία.

Προς το παρόν σε διάφορες δημοσκοπήσεις, η Δεξιά προηγείται κατά τουλάχιστον δέκα ποσοστιαίες μονάδες των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ