Σοκ στην Ιταλία: Youtubers με Lamborghini ενώ έκαναν challenge εμβόλισαν αμάξι και σκότωσαν 5χρονο

Σοκ στην Ιταλία: Youtubers με Lamborghini ενώ έκαναν challenge εμβόλισαν αμάξι και σκότωσαν 5χρονο

Σοκαρισμένη είναι η Ιταλία καθώς μια ομάδα γνωστών YouTubers οδηγώντας μια Lamborghini, εμβόλισε ένα Smart, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 5χρονος.

Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες, το όχημα, μια Lamborghini, οδηγούσε ένας 20χρονος, ο οποίος μαζί με άλλα τέσσερα άτομα, κατέγραφαν ένα βίντεο για μια «πρόκληση» στο YouTube.

Το θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε στις 3:45 μ.μ. στην Βία Αρκελάο ντι Μιλέτο, έξω από τη Ρώμη. Ο νεαρός οδηγός ερευνάται για το τροχαίο.

Η αστυνομία κατέσχεσε τα κινητά τηλέφωνά του οηδγού της Lamborghini, την οποία είχε νοικιάσει για δύο ημέρες, με τους ερευνητές να θέλουν να εξακριβώσουν ποιος τραβούσε το βίντεο εκείνη τη στιγμή.

Έκαναν challenge για το YouTube

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, οι νεαροί που επέβαιναν στο αυτοκίνητο πραγματοποιούσαν ένα challenge που θα δημοσιευόταν στα social media, κάτι που επιβεβαιώνεται από ένα βίντεο κλιπ 15 δευτερολέπτων που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο, στο οποίο ένας από τους νεαρούς λέει: «Δεύτερη μέρα στη Lamborghini, μέχρι στιγμής όλα καλά».

Οι νέοι που επέβαιναν στο όχημα ήταν μέλη του Theborderline, ενός καναλιού στο YouTube με 600.000 συνδρομητές που δημοσιεύει βίντεο με προκλήσεις,. Είχαν μάλιστα καταγράψει στο παρελθόν ένα άλλο βίντεο με αυτοκίνητο με τίτλο «Ζω 50 ώρες σε ένα όχημα». Και σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, πιθανότατα έφτιαχναν ένα βίντεο με το ίδιο περιεχόμενο, το οποίο θα αναρτούσαν αργότερα στο YouTube.

Όσο για το 5χρονο αγόρι, βρισκόταν στο Smart με την μητέρα του και την 3χρονη αδερφή του. Οι πρώτες βοήθειες που έφτασαν στο σημείο, δεν μπόρεσαν να κάνουν και πολλά για το αγόρι, το οποίο είχε πάθει ήδη καρδιακή ανακοπή. Παρόλο που του παρέσχεσαν τις πρώτες βοήθειες και το μετέφεραν στο νοσοκομείο, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν.

Στο νοσοκομείο η μητέρα και η 3χρονη αδερφή του 5χρονου

Η μητέρα του αγοριού, η 28χρονη Έλενα Ουτσέλο και η τρίχρονη κόρη της μεταφέρθηκαν επίσης στο νοσοκομείο, με την ζωή τους όμως να μην κινδυνεύει. Η μητέρα μάλιστα, έχει κακώσεις και εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

mitera 5xrono agori atixima.jpg

Ο 5χρονος που βρήκε τραγικό θάνατο στο δυστύχημα με την μητέρα του

 

Τα εμπλεκόμενα οχήματα κατασχέθηκαν και η τοπική αστυνομία συνεχίζει τις έρευνές της. Οι ανακριτές θα πρέπει να εξακριβώσουν πόσο γρήγορα κινούνταν τα εμπλεκόμενα αυτοκίνητα και αν η κατάσταση του οδοστρώματος, υπό το φως και της έντονης βροχόπτωσης των τελευταίων ημερών, μπορεί να επηρέασε τη δυναμική του ατυχήματος. Η αναπαράσταση θα πρέπει να διευκρινίσει κυρίως πώς συνέβη η ξαφνική και καταστροφική σύγκρουση και γιατί δεν υπήρχαν σήματα πέδησης. Το αλκοτέστ που διενεργήθηκε στον οδηγό του SUV ήταν αρνητικό.

Ποιοι είναι οι YouTubers

Οι συγκεκριμένοι YouTubers είναι όλοι μεταξύ 20 και 23 ετών, με καταγωγή από τη Ρώμη, που γνωρίστηκαν στο σχολείο. Στο κανάλι τους στο Youtube που ιδρύθηκε το 2020, TheBorderline, αυτοπροσδιορίζονται ως «όχι πλούσιοι», αλλά παρόλα αυτά πρόθυμοι να ξοδέψουν χρήματα "για διασκέδαση":

//www.tiktok.com/@la.repubblica/video/7244853687816834331" class="tiktok-embed" data-video-id="7244853687816834331">
//www.tiktok.com/@la.repubblica?refer=embed" target="_blank" rel="noopener" title="@la.repubblica">@la.repubblica

"Ma questo con la Smart che fa? La tua auto costa 300 euro usata, questa Lamborghini vale un miliardo!". È l'ultimo video ironico girato nel cortile di casa e pubblicato su TikTok da Vito Lo Iacono, uno degli youtuber rimasto coinvolto nell'incidente in cui ha perso la vita un bambino di 5 anni a Roma, che viaggiava a bordo di una Smart Four insieme alla madre e alla sorellina. La Lamborghini doveva essere la protagonista del nuovo video degli youtuber "The borderline", con cui Lo Iacono collabora, in una challenge, come molte altre già realizzate dal gruppo, che prevedeva di trascorrere in macchina 50 ore consecutive. "Ci tengo solo a dire che non mi sono mai mezzo al volante e che sto vicinissimo alla famiglia della vittima", ha scritto poi Lo Iacono in un post sui social. Il ventenne che si trovava alla guida della Lamborghini invece è indagato per omicidio stradale.

♬ suono originale - la.repubblica

«Όσο περισσότερη υποστήριξη μας δίνετε, τόσο πιο ακριβό και διασκεδαστικό περιεχόμενο θα φέρνουμε, ανάμεσα σε προκλήσεις, δοκιμασίες και αστεία κάθε είδους θα προσπαθούμε να σας κάνουμε να γελάτε ανά πάσα στιγμή» έχουν δηλώσει.

Το τελευταίο βίντεο που δημοσιεύτηκε χρονολογείται πριν από 4 ημέρες και έχει τίτλο «24 ώρες σε μια σχεδία»- ενώ το προηγούμενο αφορούσε την πρόκληση της δημιουργίας ενός οικίσκου σε λιγότερο από 50 ώρες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ