«Φτερό στον άνεμο»: Απίστευτη προσγείωση αεροσκάφους, λόγω ανέμων στη Μαδέρα  [βίντεο]
Φωτογραφία: Youtube

«Φτερό στον άνεμο»: Απίστευτη προσγείωση αεροσκάφους, λόγω ανέμων στη Μαδέρα [βίντεο]

Προσγείωση «γκραν γκινιόλ» εν μέσω θυελλωδών πλευρικών ανέμων αναγκάστηκε να κάνει αεροσκάφος του εθνικού αερομεταφορέα της Πορτογαλίας στο αεροδρόμιο της Μαδέρα.

Σε βίντεο που κατέγραψε το περιστατικό, το Airbus της TAP Air Portugal διακρίνεται να προσεγγίζει το διαβόητο για τις δύσκολες προσγειώσεις αεροδρόμιο της νήσου Μαδέρα στον Ατλαντικό προερχόμενο από το Πόρτο Σάντο. Αλλά ενώ όλα φαίνονται να εξελίσσονται ομαλά, το αεροσκάφος αρχίζει να ταλαντεύεται από τη μία πλευρά στην άλλη καθώς ο πιλότος προσπαθεί να το ισορροπήσει πριν την προσγείωση.

Ισχυροί άνεμοι χτυπούν το αεροπλάνο, που γέρνει προς τα δεξιά, ενώ διακρίνονται βουνά και η θάλασσα. Στα πλάνα που κόβουν την ανάσα το αεροσκάφος κλυδωνίζεται σαν φτερό στον άνεμο με το ρύγχος του να σημαδεύει το έδαφος, προτού διορθώσει ο πιλότος την πορεία. Το επιβατικό Airbus συνεχίζει την δύσκολη πορεία του και γέροντας από αριστερά προς τα δεξιά τρέμει καθώς οι μπροστινοί τροχοί του αγγίζουν τον διάδρομο προσαπογείωσης αφήνοντας ένα σύννεφο καπνού. Οι πίσω τροχοί ανυψώνονται προς στιγμή με το αεροσκάφος να ακουμπά τελικά στον διάδρομο και λίγο αργότερα να ακινητοποιείται.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο κανάλι του Μadeira Airport Spooting στο YouTube, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες σχόλια. «Αυτή ήταν σίγουρα η πιο δύσκολη προσγείωση στο αεροδρόμιο της Μαδέρα», έγραψε κάποιος. «ΟΥΔΕΠΟΤΕ είδα τέτοια προσγείωση. ΟΥΑΟΥ. Όπως μας έλεγαν πριν από πολλά χρόνια στη σχολή πιλότων: “ΠΑΝΤΑ μπορείς να γυρίσεις το αεροσκάφος για νέα προσγείωση», σχολίασε ένας άλλος.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Most Extreme Airports» του History Channel, το αεροδρόμιο της Μαδέρα είναι το τρίτο πιο επικίνδυνο στην Ευρώπη και το ένατο στον κόσμο και τα πληρώματα υποχρεώνονται να κάνουν πρόσθετα μαθήματα για τις προσγειώσεις στο αρχιπέλαγος της Πορτογαλίας στον Ατλαντικό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ