Μπορντό: Έρευνα για πιθανό ιατρικό λάθος που οδήγησε στον θάνατο της 32χρονης Ελληνίδας από αλλαντίαση

Μπορντό: Έρευνα για πιθανό ιατρικό λάθος που οδήγησε στον θάνατο της 32χρονης Ελληνίδας από αλλαντίαση

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε o εισαγγελέας του Μπορντό, δύο ημέρες μετά την εκδήλωση πολλαπλών περιστατικών αλλαντίασης που στοίχισε τη ζωή μιας 32χρονης Ελληνίδας σε φημισμένο εστιατόριο του Μπορντό.

Η άτυχη γυναίκα είχε κλείσει τραπέζι με τον Ιρλανδό σύζυγό της και παρέα, καθώς πήγαν για να δουν έναν αγώνα ράγκμπι της Γαλλίας με την Εθνική Ιρλανδίας για το Παγκόσμιο κύπελλο.

Το ζευγάρι μεταξύ άλλων δοκίμασε κονσερβοποιημένες σαρδέλες, οι οποίες προκάλεσαν πολλαπλά κρούσματα αλλαντίασης, με κάποιους (μεταξύ αυτών ο Ιρλανδός) να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Η 32χρονη ωστόσο δεν διαγνώστηκε με τα συμπτώματα και την άφησαν να φύγει στο σπίτι της και τα ξημερώματα της Τρίτης έχασε τη ζωή της.

Σύμφωνα με τα γαλλικά δημοσιεύματα, ο εισαγγελέας της πόλης ζήτησε προκαταρκτική έρευνα για τις 12 περιπτώσεις αλλαντίασης από το εστιατόριο Tchin Tchin. Συνολικά 25 άτομα εκτιμάται πως δοκίμασαν τις σαρδέλες, 

«Είμαι καλύτερα. Εξακολουθώ να δυσκολεύομαι πολύ να καταπιώ και έχω ακόμα πολλή κούραση. Ο Ματ (ο σύντροφός μου) δεν μπορεί να ανοίξει τα μάτια του και είναι ακόμα διασωληνωμένος» δηλώνει η Κρίστι Μπρένερ, τουρίστρια που νόσησε.

Οι κατηγορίες που αναμένεται να απαγγελθούν στο εστιατόριο

Ο εισαγγελέας ζήτησε να γίνει έρευνα και να αποδοθούν ευθύνες στο εστιατόριο και τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος αναφέρει πως αναμένεται να κατηγορηθεί για ακούσιο τραυματισμό, ανθρωποκτονία εξ αμελείας και διάθεση τροφίμων επιβλαβών για την υγεία, μεταξύ άλλων.

Οι ποινές που προβλέπονται είναι πολύ βαριές και περιλαμβάνουν φυλάκιση μέχρι πέντε έτη και 300.000 – 600.000 ευρώ πρόστιμο για τον εστιάτορα αν κριθεί ένοχος.

Παράλληλα, τα γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι γίνεται έρευνα και για ιατρικό λάθος, αφού οι γιατροί στο νοσοκομείο όπου πήγε η άτυχη Ελληνίδα, δεν διέγνωσαν το πρόβλημα.

Εγινε η ιατροδικαστική εξέταση

Σήμερα (15/9) έγινε και η ιατροδικαστική εξέταση στην σορό της 32χρονης. Τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η αλλαντίαση, μεταξύ άλλων μπορεί να προκαλεί την επικίνδυνη αυτή μυοπαραλυτική ασθένεια, με συμπτώματα κοιλιακού άλγους και εμετού, καθώς και νευρολογικά προβλήματα.

«Είναι μία πολύ γρήγορα εξελισσόμενη ασθένεια. Από τη στιγμή που επιτίθεται στα νεύρα, τα μπλοκάρει. Και σε λίγα λεπτά μπορεί να είσαι νεκρός» εξηγεί ο Βενιαμίν Κλουζό, εντατικολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μπορντό.

«Κάποιες φορές οι γιατροί δε σκέφτονται την αλλαντίαση, λένε στους ασθενείς ότι έχουν μία τροφική δηλητηρίαση, η οποία εξελίσσεται πολύ γρήγορα» σημειώνει ο Δρ. Ρόμπερτ Σεμπάγκ, λοιμωξιολόγος.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ