Νέα Ζηλανδία: Viral στο διαδίκτυο η 21χρονη Μαορί βουλευτής που εκτελεί τον παραδοσιακό χορό Haka πριν την πρώτη ομιλία της [Βίντεο]

Νέα Ζηλανδία: Viral στο διαδίκτυο η 21χρονη Μαορί βουλευτής που εκτελεί τον παραδοσιακό χορό Haka πριν την πρώτη ομιλία της [Βίντεο]

Viral στο διαδίκτυο έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες η Hana-Rawhiti Maipi-Clarke, η οποία στα 21 της έγινε η νεότερη βουλευτής της Νέας Ζηλανδίας τα τελευταία 170 χρόνια.

Στην παρθενική της ομιλία στο Κοινοβούλιο, στις 12 Δεκεμβρίου, η Hana-Rawhiti Maipi-Clarke εκτέλεσε τον παραδοσιακό πολεμικό χορό των Μαορί «haka» ή αλλιώς «πολεμική κραυγή».

Ωστόσο, το απόσπασμα έγινε viral στα social media τώρα και όλα τα διεθνή μέσα το αναμεταδίδουν.

«Θα πεθάνω για σας, αλλά θα ζήσω και για εσάς»

Σύμφωνα μάλιστα τον Guardian, η Maipi-Clarke δεν βλέπει τον εαυτό της ως πολιτικό, αλλά ως θεματοφύλακα της γλώσσας των Μαορί.

Στην ομιλία που εκφώνησε στη συνέχεια η 21χρονη, παθιασμένη βουλευτής, υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους της: «Θα πεθάνω για σας, αλλά θα ζήσω και για εσάς».

«Φτάσαμε. Είμαστε εδώ. Πλέουμε, όπως έκαναν κάποτε οι πρόγονοί μας, στον μεγαλύτερο ωκεανό στον κόσμο», είπε η Hana-Rawhiti, περήφανη για την καταγωγή της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ