Αεροπορική τραγωδία στο Νεπάλ: Το ανατριχιαστικό βίντεο από την καμπίνα επιβατών που εξετάζουν οι Αρχές

Αεροπορική τραγωδία στο Νεπάλ: Το ανατριχιαστικό βίντεο από την καμπίνα επιβατών που εξετάζουν οι Αρχές

Ημέρα εθνικού πένθους κηρύχθηκε είναι η σημερινή για το Νεπάλ μετά την πτώση του αεροσκάφους που σημειώθηκε χθες.

Το δικινητήριο ATR-72 της Yeti Airlines που συνετρίβη είχε 72 επιβαίνοντες και μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί οι σοροί 68 ανθρώπων. Στρατός, αστυνομία και εθελοντές «χτενίζουν» την περιοχή για να βρουν το μαύρο κουτί, ελπίζοντας να δοθούν απαντήσεις για τη χειρότερη αεροπορική τραγωδία στον Νεπάλ εδώ και τρεις δεκαετίες.

Ένα από τα πλέον συγκλονιστικά βίντεο που εξετάζουν οι αρχές είναι αυτό που φαίνεται να έχει τραβηχτεί εντός της καμπίνας και καταγράφει τα δευτερόλεπτα πριν την πτώση όσο και τη σύγκρουση στο έδαφος. Η καμπίνα τυλίγεται στις φλόγες και το κινητό εξακολουθεί να καταγράφει:

Το βίντεο δεν έχει επαληθευτεί, αλλά σύμφωνα με τη Daily Mail ο εξάδελφος του επβάτη που φαίνεται στο βίντεο επιβεβαίωσε την ταυτότήτά του και ότι επέβαινε στην πτήση. Το βίντεο βρίσκεται σε κάθε περίπτωση υπό εξέταση και αναμένεται τις επόμενες ώρες να διαπιστωθεί η αυθεντικότητά του.

Εντωμεταξύ κυκλοφορούν και άλλα βίντεο από την αεροπορική τραγωδία που συγκλονίζει το Νεπάλ:

Βίντεο που φαίνεται να δείχνει το μοιραίο αεροσκάφος πριν την πτώση:

Αεροπορική τραγωδία στο Νεπάλ: Οι μαρτυρίες

Σύμφωνα με το Associated Press, ένας μάρτυρας που κατέγραψε πλάνα από την πτώση του αεροπλάνου από το μπαλκόνι του είπε ότι είδε το αεροσκάφος να πετά χαμηλά πριν στρίψει ξαφνικά προς τα αριστερά. «Το είδα και σοκαρίστηκα… Σκέφτηκα ότι σήμερα όλα θα τελειώσουν εδώ μετά τη συντριβή, θα είμαι κι εγώ νεκρός», είπε ο Diwas Bohora.

Ένας άλλος μάρτυρας είπε ότι είδε το αεροσκάφος να περιστρέφεται βίαια. Όπως είπε, το αεροπλάνο έπεσε πρώτα προς τα αριστερά και συνετρίβη στο φαράγγι. Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ δήλωσε ότι το αεροσκάφος ήρθε τελευταία φορά σε επαφή με τον πύργο ελέγχου όταν ήταν κοντά στο φαράγγι Σέτι στις 10:50 π.μ.

Εκτελούσε πτήση λίγων λεπτών

Το δικινητήριο αεροσκάφος ATR 72 εκτελούσε πτήση διάρκειας 27 λεπτών από την πρωτεύουσα, Κατμαντού, προς την Ποκάρα, 200 χιλιόμετρα δυτικά. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 68 επιβάτες, μεταξύ των οποίων 15 ξένοι υπήκοοι, καθώς και τέσσερα μέλη του πληρώματος, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ. Στους αλλοδαπούς περιλαμβάνονται πέντε Ινδοί, τέσσερις Ρώσοι, δύο Νοτιοκορεάτες και ένας από την Ιρλανδία, την Αυστραλία, την Αργεντινή και τη Γαλλία.

Από τις 68 σορούς οι 31 έχουν ταυτοποιηθεί και θα παραδοθούν στην οικογένειά τους αφού οι αξιωματούχοι ολοκληρώσουν τις νεκροψίες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ