ΚΟΣΜΟΣ

Noρβηγία: Ο Δανός μακελάρης με το τόξο είχε ασπαστεί το Ισλάμ κι ήταν γνωστός στην αστυνομία

Ο δράστης του μακελειού στη Νορβηγία είχε ασπαστεί το Ισλάμ κι ήταν γνωστός στην αστυνομία, σύμφωνα με τις διωκτικές Αρχές της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής, Όλε Μρέντρουμπ Σέβερουντ, ο 37χρονος Δανός μακελάρης που σκότωσε πέντε άτομα και τραυμάτισε άλλα δύο στην πόλη Κόνγκσμπεργκ, νοτιοδυτικά του Όσλο, στη Νορβηγία είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ και οι Αρχές είχαν εντοπίσει ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησής του, που αποτελούσε πηγή ανησυχίας πριν τη χθεσινή επίθεση.

Ο μακελάρης, που πιστεύεται ότι έδρασε μόνος, έχει μεταφερθεί και κρατείται στην πόλη Ντράμεν της Νορβηγίας για τους πέντε φόνους και τον σοβαρό τραυματισμό δύο ατόμων, ανάμεσά τους κι ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας και του έχει οριστεί συνήγορος. Σύμφωνα με τη δικηγόρο της αστυνομίας, Αν Ιρέν Σβάνε Μάτιασεν, ήταν γνωστός στις Αρχές «για διάφορα ζητήματα» και «είχε έρθει αρκετές φορές σε επαφή με τις υγειονομικές υπηρεσίες».


Η αστυνομία λέει ότι ο δράστης συνεργάζεται, αλλά δεν αποκάλυψε τι κατέθεσε μέχρι τώρα καθώς ερευνώνται τα κίνητρα του μακελειού που σκόρπισε τον τρόμο στη Νορβηγία και κατά πόσον η επίθεση σχετίζεται με την τρομοκρατία. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ η επίθεση ξεκίνησε στο σουπερμάρκετ Coop Extra της πόλης των 26.000 κατοίκων, ενώ όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο TV2, εκτός από τόξο και φαρέτρα με βέλη, ο 37χρονος έφερε πάνω του επίσης ένα μαχαίρι και άλλα όπλα.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Το «λάθος», η «άρνηση» και ο Βησσαρίων...

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS