Ο τυφώνας «Χίλαρι» κατευθύνεται προς την Καλιφόρνια -Φέρνει «βροχή ενός έτους σε λίγες ώρες»

Ο τυφώνας «Χίλαρι» κατευθύνεται προς την Καλιφόρνια -Φέρνει «βροχή ενός έτους σε λίγες ώρες»

Ποσότητα βροχής ενός έτους μέσα σε λίγες ώρες ενδέχεται να φέρει ο τυφώνας Χίλαρι, που κινείται κατά μήκος των ακτών του δυτικού Μεξικού προς την χερσόνησο Μπάχα, στην Καλιφόρνια, τη Νεβάδα και την Αριζόνα.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ (NHC) προειδοποίησε για ισχυρούς ανέμους και ξαφνικές πλημμύρες «απειλητικές για τη ζωή». Λόγω της απειλής, περιοχές της Καλιφόρνια αντιμετωπίζουν έναν σπάνιο υψηλό κίνδυνο για υπερβολικές βροχοπτώσεις. Αυτή η απειλή επιπέδου 4 από 4 είναι η πρώτη που εκδόθηκε ποτέ για αυτό το τμήμα της Νότιας Καλιφόρνια.

Πρόκειται για έναν ισχυρό τυφώνα κατηγορίας 4 που στροβιλίστηκε περίπου 520 χλμ. νότια του Κάμπο Σαν Λούκας στο Μεξικού, το απόγευμα της Παρασκευής με συνεχείς ανέμους ταχύτητας 210 χλμ/ώρα με ισχυρότερες ριπές, ανέφερε το NHC.

Η τροπική καταιγίδα παρουσίασε ραγδαία ενίσχυση από την Πέμπτη έως την Παρασκευή και μέσα σε μόλις ένα 24ωρο δυνάμωσε σε τυφώνα κατηγορίας 4. Ο τυφώνας Χίλαρι προβλέπεται να παραμείνει στην κατηγορία 4 καθώς πλησιάζει τη χερσόνησο Μπάχα Καλιφόρνια του Μεξικού μέχρι το Σάββατο, αλλά αναμένεται να εξασθενήσει λίγο εισερχόμενος σε ψυχρότερα νερά και να πλήξει την Καλιφόρνια ως τροπική καταιγίδα, η πρώτη που θα αντιμετωπίσει η πολιτεία εδώ και σχεδόν 84 χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας.

«Είναι εξαιρετικά σπάνιο μια τροπική καταιγίδα να φτάσει στην Καλιφόρνια», δήλωσε η Στέφανι Σάλιβαν, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο Σαν Ντιέγκο. Ο μόνος τροπικός κυκλώνας που πραγματικά έφτασε στη νότια Καλιφόρνια ήταν μια ανώνυμη καταιγίδα το 1939 που έφτασε στο Λονγκ Μπιτς, πρόσθεσε.

Ωστόσο, καταιγίδες οι οποίες εξασθενούν πριν φτάσουν στη στεριά, μπορούν να προκαλέσουν πλημμύρες και επικίνδυνους ανέμους, όπως συνέβη πέρυσι με τον τροπικό κυκλώνα Κέι.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ