Σουηδία: «Καμία χώρα στην Ευρώπη δεν το έχει βιώσει αυτό» - Έβγαλε στρατό στους δρόμους για τις συμμορίες μεταναστών

Σουηδία: «Καμία χώρα στην Ευρώπη δεν το έχει βιώσει αυτό» - Έβγαλε στρατό στους δρόμους για τις συμμορίες μεταναστών

«Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Η Σουηδία δεν έχει ξαναδεί κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν βλέπει κάτι παρόμοιο αυτή τη στιγμή» τόνισε σε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον, ανακοινώνοντας την κάθοδο του στρατού στους δρόμους της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρωτοφανές κύμα εγκληματικότητας που συγκλονίζει τη χώρα από τις έντονες και συνεχείς συγκρούσεις των συμμοριών, λίγο πριν από τη συνάντηση με τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας για να συζητήσουν τη συμβολή του στρατού.

Οι επικεφαλής της αστυνομίας δήλωσαν ότι η Σουηδία αντιμετωπίζει την πιο σοβαρή κρίση εσωτερικής ασφάλειας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς οι συμμορίες μεταναστών εμπλέκονται σε μια αιματηρή σύγκρουση. Η αστυνομία πιστεύει ότι οι συμμορίες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο παιδιά για να διαπράττουν εγκλήματα, καθώς τα άτομα κάτω των δεκαοκτώ ετών συχνά μένουν ατιμώρητα ή λαμβάνουν χαμηλές ποινές από τα δικαστήρια. Ήδη πέρυσι σημειώθηκε αριθμός-ρεκόρ θανατηφόρων πυροβολισμών στη Σουηδία και ο φετινός Σεπτέμβριος φαίνεται ότι θα γίνει ο χειρότερος μήνας από τότε που άρχισαν οι καταγραφές. «Είναι η πολιτική αφέλεια και η άγνοια που μας έφεραν εδώ» υπογράμμισε ο Σουηδός πρωθυπουργός, κατακεραυνώνοντας μια «ανεύθυνη μεταναστευτική πολιτική και μια αποτυχημένη προσπάθεια ενσωμάτωσης» ως την αιτία «που μας οδήγησε εδώ».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ο κοινωνικός αποκλεισμός και οι παράλληλες κοινωνίες τροφοδοτούν τις εγκληματικές συμμορίες, εκεί μπορούν να στρατολογούν αδίστακτα παιδιά και να τα εκπαιδεύουν ως μελλοντικούς δολοφόνους». Οι αιματηρές συγκρούσεις στη Σουηδία είναι καθημερινό φαινόμενο και θέμα στα δελτία ειδήσεων, με θύματα όχι μόνο μέλη συμμοριών, αλλά κι αυξανόμενο αριθμό πολιτών. «Αθώοι άνθρωποι δολοφονούνται και τραυματίζονται» δήλωσε ο Άντερς Θόρνμπεργκ, αρχηγός της αστυνομίας της Σουηδίας, η οποία επιρρίπτει μεγάλο μέρος της ευθύνης για τη βία, που επικεντρώθηκε αυτό το μήνα γύρω από τη Στοκχόλμη, στη διάσπαση στο εσωτερικό μιας από τις μεγαλύτερες συμμορίες ναρκωτικών της χώρας, της οποίας ηγείται ένας Κούρδος μετανάστης στη Σουηδία, που τώρα κρύβεται στην Τουρκία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ