Εξιχνιάστηκε δολοφονία του 1975: Πάστορας-τέρας είναι ο δολοφόνος της 8χρονης που έψαχναν 48 χρόνια

Εξιχνιάστηκε δολοφονία του 1975: Πάστορας-τέρας είναι ο δολοφόνος της 8χρονης που έψαχναν 48 χρόνια

Πρώην πάστορας παραδέχτηκε ότι απήγαγε και ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου 8χρονο κορίτσι γιατί αρνήθηκε να γδυθεί, ένα φρικιαστικό έγκλημα που εξιχνιάστηκε 48 χρόνια μετά.

Ένας πρώην πάστορας συνελήφθη για την ανεξιχνίαστη δολοφονία ενός 8χρονου κοριτσιού στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, αφού παραδέχτηκε ότι απήγαγε και σκότωσε το νεαρό κορίτσι ενώ πήγαινε στην εκκλησία, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο Ντέιβιντ Ζάντστρα 83 ετών, φέρεται να σταμάτησε δίπλα στην 8χρονη Γκρέτσεν Χάρινγκτον με το πράσινο στέισον βάγκον του στις 15 Αυγούστου του 1975 και προσφέρθηκε να τη μεταφέρει, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας του Ντέλαγουερ.

Ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου το κορίτσι γιατί αρνήθηκε να γδυθεί

Ο πάστορας, μεταδίδει η New York Post, είπε στους ερευνητές ότι στη συνέχεια πήγε την κοπέλα σε ένα απομονωμένο σημείο όπου της είπε να βγάλει τα ρούχα της και στη συνέχεια την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου όταν εκείνη αρνήθηκε.

Ο πάστορας, ο οποίος ήταν γνωστός στην οικογένεια, είπε ότι επέστρεψε στην εκκλησία μετά τη δολοφονία.

«Ο Ντέιβιντ Ζάντστρα είναι ένα τέρας. Είναι ο χειρότερος εφιάλτης κάθε γονέα», δήλωσε ο εισαγγελέας του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα, σύμφωνα με το NBCPhiladelphia.

«Σκότωσε αυτό το φτωχό 8χρονο κορίτσι που τον γνώριζε και τον εμπιστευόταν. Και, στη συνέχεια, συμπεριφέρθηκε σαν να ήταν οικογενειακός φίλος, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της κηδείας της και την περίοδο που ακολούθησε, αλλά για πολλά χρόνια ύστερα».

Η σορός της Γκρέτσεν ανακαλύφθηκε εβδομάδες αργότερα στο Ridley Creek State Park, σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από το σπίτι της.

Οι ερευνητές πήραν συνέντευξη από μια γυναίκα τον περασμένο Ιανουάριο, η οποία ισχυρίστηκε ότι ήταν η καλύτερη φίλη της κόρης τουπάστορα. Ισχυρίστηκε ότι ο Ζάντσρα την θώπευσε κατά τη διάρκεια μιας νύχτας στο σπίτι του όταν ήταν 10 ετών.

Εξιχνιάστηκε το έγκλημα 48 χρόνια μετά

Αφού οι ντετέκτιβ κινήθηκαν εναντίον του πάστορα μετά τους ισχυρισμούς περί σεξουαλικής επίθεσης, εκείνος παραδέχτηκε ότι απήγαγε και σκότωσε την Γκρέτσεν, σε ένα αποτρόπαιο και ανεξιχνίαστο έγκλημα εδώ και 48 χρόνια.

Ο Ζάνστρα κατηγορείται για ανθρωποκτονία, δολοφονία πρώτου, δεύτερου και τρίτου βαθμού, καθώς και για απαγωγή ανηλίκου και κατοχή εγκληματικού οργάνου.

Η οικογένεια του σκοτωμένου κοριτσιού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι ελπίζει πως θα λογοδοτήσει.

«Είναι δύσκολο να εκφράσουμε τα συναισθήματα που νιώθουμε καθώς κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στη δικαιοσύνη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η Γκρέτσεν ήταν μόλις 8 ετών όταν ξαφνικά την πήραν από κοντά μας καθώς πήγαινε στην εκκλησία την Παρασκευή 15 Αυγούστου 1975. Αν γνωρίσατε την Γκρέτσεν, ήσασταν αμέσως φίλοι της. Απέπνεε καλοσύνη προς όλους και ήταν γλυκιά και ευγενική», σημείωνε η ανακοίνωση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ