Εντυπωσιακό βίντεο: Πιλότος πέταξε μέσα από δύο τούνελ - Σημείωσε 5 Ρεκόρ Γκίνες

Εντυπωσιακό βίντεο: Πιλότος πέταξε μέσα από δύο τούνελ - Σημείωσε 5 Ρεκόρ Γκίνες

Μια εντυπωσιακή πτήση σημειώνοντας πέντε Ρεκόρ Γκίνες πραγματοποίησε ο Ιταλός Ντάριο Κόστα, ο οποίος πέταξε μέσα από δύο τούνελ με ένα ειδικά τροποποιημένο αεροσκάφος, το οποίο είχε αναπτύξει ταχύτητα 240χλμ./ώρα.

Ο Ιταλός πιλότος πέταξε μέσα σε τούνελ στην Κωνσταντινούπολη με το ειδικά τροποποιημένο Zivko Edge 540, τα ξημερώματα του προηγούμενου Σαββάτου, μέσα σε δύο τούνελ. Η πτήση απαιτούσε λεπτότατους χειρισμούς από τον Ιταλό πιλότο καθώς το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος μόλις 1 μέτρο πάνω από το οδόστρωμα.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε δεν ήταν το να «σηκώσει» το αεροπλάνο εκεί μέσα μέσα από το πρώτο τούνελ, αλλά η στιγμή που βγήκε από αυτό και βρέθηκε στο κομμάτι του δρόμου, μήκους 360 μ., πριν μπει στο δεύτερο.

«Φάνηκε να γίνονται όλα τόσο γρήγορα, αλλά όταν βγήκα από το πρώτο τούνελ, το αεροπλάνο άρχισε να μετακινείται προς τα δεξιά εξαιτίας του πλευρικού ανέμου και εκείνη τη στιγμή μέσα στο μυαλό μου τα πάντα επιβραδύνθηκαν. Αντέδρασα και συγκεντρώθηκα στο να επαναφέρω το αεροπλάνο στη σωστή πορεία για να μπω στο δεύτερο τούνελ. Τότε, μέσα στο κεφάλι μου, όλα επιτάχυναν ξανά», ανέφερε περιγράφοντας τη στιμή, ο Κόστα.

Ο Ντάριο Κώστα έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πέταξε μεσα από από δύο τούνελ, διανύοντας 2,26 χλμ σε 43.44 δευτερόλεπτα. Για να γίνει πραγματικότητα όλο αυτό, χρειάστηκε μια ομάδα 40 ανθρώπων και πάνω από ένα χρόνο προετοιμασίας.

«Ποτέ δεν έχω ξαναπετάξει σε τούνελ στη ζωή μου, κανείς δεν το έχει ξανακάνει. Οπότε υπήρχε στο κεφάλι μου ένα μεγάλο ερωτηματικό για το αν θα πήγαιναν όλα όπως περιμέναμε», δήλωσε ο Κόστα, που έχει περισσότερες από 5.000 ώρες πτήσεις στο ενεργητικό του, πάνω από τις μισές εκτελώντας ακροβατικά.

«Υπήρχε σαφώς μεγάλη ανακούφιση αλλά το βασικό συναίσθημα ήταν η πάρα πολύ μεγάλη χαρά. Για μένα έγινε πραγματικότητα άλλο ένα όνειρο», συμπλήρωσε ο 41χρονος πιλότος.

Μετά την προσγείωση του του απονεμήθηκαν πέντε πιστοποιητικά Ρεκόρ Γκίνες: Ένα για την μεγαλύτερη πτήση με αεροπλάνο μέσα σε τούνελ, ένα για την πρώτη πτήση με αεροπλάνο μέσα σε τούνελ, ένα για την μεγαλύτερη πτήση κάτω από στιβαρή κατασκευή, ένα για την πτήση μέσα από δύο τούνελ και ένα για την πρώτη απογείωση από τούνελ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ