Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Συγκίνησε o πρίγκιπας Κάρολος - «Μεγαλειοτάτη… μανούλα»

Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Συγκίνησε o πρίγκιπας Κάρολος - «Μεγαλειοτάτη… μανούλα»

Συγκινήθηκε ολόκληρη η Βρετανία κι όχι μόνο, με τον πρίγκιπα Κάρολο και αυτά που είπε στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συναυλίας του BBC στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο πλαίσιο των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, με την ατάκα του «Your Majesty, mommy…» («Μεγαλειοτάτη… μανούλα»), απευθυνόμενος στη βασίλισσα Ελισάβετ, στο ξεκίνημα της ομιλίας του και συγκίνησε τους πάντες, με το πλήθος που είχε γεμίσει ασφυκτικά τη λεωφόρο Mall, που οδηγεί στα Ανάκτορα, να ξεσπά σε επευφημίες.

«Μας συναντάς και μας μιλάς. Γελάς και κλαις μαζί μας, όμως, το πιο σημαντικό, είσαι μαζί μας για όλα αυτά τα 70 χρόνια. Δεσμεύτηκε να υπηρετείς ολόκληρη τη ζωή σου – και συνεχίζεις να το κάνεις. Γι’αυτό είμαστε εδώ», είπε ο πρίγκιπας της Ουαλίας, με την Καμίλα στο πλευρό του.

Ο πρίγκιπας Κάρολος αναφέρθηκε στην ολοένα αυξανόμενη οικογένεια της Βασίλισσας, η οποία τώρα εκτείνεται σε 12 δισέγγονα, και τον διπλό της ρόλο τόσο ως κυρίαρχη ενός έθνους και ως μητριάρχη μιας μεγάλης οικογένειας. «Η οικογένειά σου εκτείνεται πλέον σε τέσσερις γενιές. Είσαι ο αρχηγός του κράτους μας. Και είσαι και η μητέρα μας», δήλωσε ο πρίγκιπας Κάρολος.

Συγκινητική ήταν και η στιγμή που ο Κάρολος μίλησε για τον πατέρα του, τον Δούκα του Εδιμβούργου, πρίγκιπα Φίλιππο, που «του λείπει τόσο πολύ», αποκαλώντας τον «My Papa» και λέγοντας ότι ο εκλιπών σύζυγος της βασίλισσας ήταν εκεί «πνευματικά».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ