Πλημμύρες στη Λιβύη: Ο απολογισμός των θυμάτων στη Ντέρνα έφθασε τους 11.300 νεκρούς

Πλημμύρες στη Λιβύη: Ο απολογισμός των θυμάτων στη Ντέρνα έφθασε τους 11.300 νεκρούς

Μια εβδομάδα και πλέον μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Ντέρνα, πόλη 100.000 κατοίκων στην ανατολική Λιβύη, εξαιτίας της καταιγίδας Δανιήλ, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε πως ο απολογισμός των θυμάτων έφθασε τους 11.300 νεκρούς.

Άλλοι περίπου 10.100 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται στη Ντέρνα, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) των Ηνωμένων Εθνών.

Οι πλημμύρες στοίχισαν εξάλλου τη ζωή σε τουλάχιστον 170 ανθρώπους σε άλλες τοποθεσίες στην ανατολική Λιβύη, κατά τους αριθμούς του OCHA.

Εντοπίστηκαν εκατοντάδες νεκροί σε παραλία

Ομάδα διασωστών από τη Μάλτα βρήκε την Παρασκευή, εκατοντάδες πτώματα σε παραλία στην Ντέρνα της Λιβύης που επλήγη από πλημύρες, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Μάλτας.

«Ήταν πιθανόν γύρω στα 400, αλλά είναι δύσκολο να πει κανείς», δήλωσε στην εφημερίδα Times of Malta ο Ναταλίνο Μπεζίνα, επικεφαλής της μαλτέζικης ομάδας.

Η Μάλτα ανέπτυξε την Τετάρτη ομάδα 72 διασωστών του στρατού και της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Η μακάβρια ανακάλυψη έγινε από μια τετραμελή ομάδα, η οποία βρήκε αρχικά επτά πτώματα, ανάμεσα στα οποία αυτά τριών παιδιών, σε σπηλιά δίπλα στη θάλασσα.

Τα πτώματα πιστεύεται ότι παρασύρθηκαν στη θάλασσα από την πλημμύρα που προκλήθηκε όταν σφοδρές βροχοπτώσεις από την καταιγίδα Ντάνιελ προκάλεσαν την κατάρρευση δύο φραγμάτων, με αποτέλεσμα τα νερά να σαρώσουν το ένα τέταρτο της παραλιακής πόλης.

Ο Μπεζίνα είπε στα μέσα ενημέρωσης της Μάλτας πως μια μικρή ομάδα της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας έφθασε στη σπηλιά, που η μισή ήταν καλυμμένη από το νερό, και βρήκε μέσα σ' αυτή πτώματα.

Καθώς συνέχιζαν την έρευνα, έφθασαν λιβυκές λέμβοι που αναζητούσαν επίσης θύματα και επιζώντες. Στη συνέχεια έφθασαν σ' ένα μικρό κόλπο που ήταν γεμάτος συντρίμμια και εκατοντάδες πτώματα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ