Πόλεμος στην Ουκρανία: McDonald's και Coca Cola αποχωρούν από τη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: McDonald's και Coca Cola αποχωρούν από τη Ρωσία

Η McDonald's ανακοίνωσε ότι θα κλείσει προσωρινά όλα τα εστιατόρια και θα σταματήσει όλες τις δραστηριότητες στη Ρωσία.

Η αλυσίδα fast-food είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη Ρωσία, με περίπου 850 καταστήματα και 62.000 υπαλλήλους.

Τις τελευταίες ημέρες τα McDonald's αντιμετώπιζαν αυξανόμενη κριτική επειδή δεν ακολούθησαν την τακτική άλλων εταιρειών τροφίμων και ποτών να αποχωρήσουν από τη χώρα μετά τηνεισβολή στην Ουκρανία. Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της McDonald's, Chris Kempczinski, λέει ότι η σύγκρουση «προκάλεσε ανείπωτα βάσανα σε αθώους ανθρώπους» και «ακολουθούμε τον κόσμο στην καταδίκη της επιθετικότητας και της βίας και προσευχόμαστε για ειρήνη».

Λίγη ώρα αφότου McDonald's και Starbucks ανακοίνωσαν τη διακοπή των δραστηριοτήτων τους στη Ρωσία και η εταιρεία Coca-Cola προέβη σε αντίστοιχη ενέργεια.

Η Coca-Cola Company, ειδικότερα, ανακοίνωσε πως αναστέλλει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία. Η γνωστή εταιρεία αναψυκτικών είναι η τελευταία σε μια σειρά γνωστών δυτικών εμπορικών brands που σταμάτησαν τις δραστηριότητές τους στη χώρα.

«Η καρδιά μας είναι με τους ανθρώπους που υφίστανται τα ασυνείδητα αποτελέσματα από αυτά τα τραγικά γεγονότα στην Ουκρανία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε και να αξιολογούμε την κατάσταση καθώς εξελίσσονται οι συνθήκες», προστίθεται.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, τόσο η McDonald's όσο και η Coca Cola έχουν δεχτεί έντονες επικρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την αποχή σχολιασμού για τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία και για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων τους στη Ρωσία.

Το #BoycottMcDonalds και το #BoycottCocaCola ήταν τάσεις στο Twitter το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ