Πόλεμος στο Ισραήλ: Μπαράζ βομβαρδισμών στη Γάζα, επίθεση με ρουκέτες στο Τελ Αβίβ - Χωρίς διέξοδο χιλιάδες άμαχοι

Πόλεμος στο Ισραήλ: Μπαράζ βομβαρδισμών στη Γάζα, επίθεση με ρουκέτες στο Τελ Αβίβ - Χωρίς διέξοδο χιλιάδες άμαχοι

Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει σήμερα τη Λωρίδα της Γάζας παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση προκειμένου να προστατευτούν οι άμαχοι και εν μέσω αδιεξόδου για την ανανέωση της εκεχειρίας με την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

«Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο μέχρι να επιτύχουμε όλους τους στόχους του και είναι αδύνατο να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι χωρίς τη χερσαία επιχείρηση», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε τηλεοπτική ομιλία το βράδυ του Σαββάτου, ενώ την ίδια ώρα η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ, υποστήριζαν ότι βομβάρδισαν το Τελ Αβίβ με μπαράζ πυραύλων.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι έπληξε «πάνω από 400 στόχους» στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επανέναρξη των συγκρούσεων την Παρασκευή που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 240 ανθρώπων, σύμφωνα με το ελεγχόμενο από τη Χαμάς υπουργείο Υγείας.

Μεγάλη επίθεση με ρουκέτες στο Τελ Αβίβ από τη Χαμάς

Μεγάλη επίθεση με ρουκέτες δέχθηκε το βράδυ του Σαββάτου και το Τελ Αβιβ, με το αντιπυραυλικό σύστημα των IDF Iron Dome («Σιδηρούς Θόλος») να ενεργοποιείται. Οι φόβοι για ραγδαία κλιμάκωση των εχθροπραξιών μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για νέα εκεχειρία εντείνονται.

Η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ, εξέδωσαν ανακοίνωση αναφέροντας ότι βομβάρδισαν το Τελ Αβίβ με μπαράζ πυραύλων σε απάντηση για τον συνεχιζόμενο πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Αναφέρθηκε έως στιγμής ένας 22χρονος τραυματίας από την επίθεση της Χαμάς στη Χολόν, προάστιο του Τελ Αβίβ.

 

Ένα από τα ηγετικά στελέχη της Χαμάς, ο Σαλέχ Αλ Αρούρι, διεμήνυσε σήμερα Σάββατο, μιλώντας στο δίκτυο Al Jazeera, ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες ανταλλαγές Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστινίους κρατουμένους χωρίς πλήρη κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων.

Ο Αλ Αρούρι ξεκαθάρισε ότι για να απελευθερωθούν οι εναπομείναντες Ισραηλινοί όμηροι θα πρέπει προηγουμένως να υπάρξει κατάπαυση του πυρός από την πλευρά του Ισραήλ και να απελευθερωθούν όλοι οι (σ.σ. συνολικά χιλιάδες) Παλαιστίνιοι που κρατούνται σήμερα σε ισραηλινές φυλακές.

Για επέκταση του πολέμου στη νότια Γάζα απειλεί το Ισραήλ μετά το «ναυάγιο» με τη Χαμάς στις συνομιλίες στο Κατάρ για την παράταση της εκεχειρίας. Το ενδεχόμενο χερσαίας επίθεσης στη νότια Γάζα, που ισραηλινά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν ως αναμενόμενη, θα αποτελέσει σημαντική κλιμάκωση του πολέμου.

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ ανακοίνωσε ότι οι IDF χτυπούν περιοχές της Γάζας «που δεν είχαν ακόμα χτυπήσει από την αρχή του πολέμου» προειδοποιώντας τους ανώτερους διοικητές της Χαμάς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας, αναφέρουν οι Times of Israel. «Τις τελευταίες δύο ημέρες δραστηριοποιούμαστε και σε περιοχές που δεν επιχειρούσαμε τον τελευταίο μήνα και αυτό θα ενταθεί. Αυτή η δράση θα φτάσει σε κάθε περιοχή που χρειάζεται. Πάμε για την πλήρη εξάλειψη της οργάνωσης της Χαμάς», διεμήνυσε ο Γκάλαντ, μιλώντας σε εφέδρους κοντά στα σύνορα της Γάζας.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς και αυτή του Ισλαμικού Τζιχάντ ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν χθες «ομοβροντία ρουκετών» με στόχο ισραηλινές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Τελ Αβίβ. Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι εκτοξεύθηκαν «πάνω από 250 ρουκέτες» και ότι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες, οι πρώτες τέτοιες απώλειες μετά την επανέναρξη των συγκρούσεων.

Επίθεση που έγινε σήμερα τα ξημερώματα είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον επτά άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους στον τομέα της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδα της Γάζας, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Χαμάς.

Διαδηλώσεις

Χθες, στο Ισραήλ, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ, ζητώντας την απελευθέρωση των 137 ανθρώπων που συνεχίζουν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας. Πολλοί είχαν αφίσες με τις φωτογραφίες των ομήρων. Τέσσερις πρώην όμηροι απευθύνθηκαν στο πλήθος μέσω βιντεοσύνδεσης, για να μιλήσουν για όσα βίωσαν — τον φόβο, την πείνα, την έλλειψη ύπνου– κατά τη διάρκεια της ομηρείας τους.

«Οι κόρες μας είδαν πράγματα που παιδιά αυτής της ηλικίας, ή κάθε ηλικίας, δεν πρέπει να βλέπουν», δήλωσε η Ντανιέλ Αλονι, 45 ετών, που απελευθερώθηκε στις 24 Νοεμβρίου με την πεντάχρονη κόρη της.

Η Έλενα Τρουπάνοφ, που αφέθηκε ελεύθερη την Τετάρτη και που βρέθηκε στη συγκέντρωση στο Τελ Αβίβ, έκανε έκκληση: «Πρέπει να φέρουμε πίσω τον Σάσα μου και τους υπόλοιπους» ομήρους, δήλωσε, αναφερόμενη στον γιο της, που συνεχίζει να κρατείται.

Τουλάχιστον 13 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επιδρομές στη διάρκεια της νύχτας στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μεταδίδει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων (WAFA), το οποίο αναφέρει πως τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ.

«Τα θύματα διακομίστηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αλ Άουντα, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ πολλοί άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια», μεταδίδει το WAFA.

Τον απολογισμό των θυμάτων στον καταυλισμό Νουσεϊράτ επιβεβαιώνει ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera.

Εν τω μεταξύ, το προσκείμενο στη Χαμάς πρακτορείο Shehab μεταδίδει εικόνες από νυχτερινούς βομβαρδισμούς που αναφέρει ότι έπληξαν τοποθεσία κοντά στην πόλη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν επεκτείνει τις επιχειρήσεις τους στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας το πρωί της Παρασκευής. Έκτοτε, τουλάχιστον 193 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 650 τραυματίστηκαν, ανέφερε χθες Σάββατο το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, συμπληρώνοντας πως περισσότεροι από 15.000 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ