Πόλεμος στο Ισραήλ: Έληξε το τελεσίγραφο της Χαμάς στους κατοίκους της Άσκελον - Καταιγισμός ρουκετών κατά της πόλης

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έληξε το τελεσίγραφο της Χαμάς στους κατοίκους της Άσκελον - Καταιγισμός ρουκετών κατά της πόλης

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή κι ενώ ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς μαίνεται για 4η μέρα με τις εχθροπραξίες ένθεν κακείθεν να μην έχουν τέλος και η μακάβρια λίστα των νεκρών να ανεβαίνει δραματικά.

Στις 5 το απόγευμα (Ώρα Ελλάδος) έληξε το τελεσίγραφο της Χαμάς στους κατοίκους της Ασκελόν και αμέσως ξεκίνησε καταιγισμός ρουκετών σε διάφορα σημεία της πόλης με τους κατοίκους να τρέχουν στα καταφύγια για να προστατευτούν.

Το τελεσίγραφο της Χαμάς στους κατοίκους της Ασκελόν

Νωρίτερα, η Χαμάς προειδοποίησε τους κατοίκους της μεγάλης ισραηλινής πόλης Ασκελόν να φύγουν έως τις 5 το απόγευμα.

Η Χαμάς έχει απειλήσει συγκεκριμένα να επιτεθεί στην ισραηλινή πόλη Ασκελόν ως απάντηση στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Σε ανάρτησή της στο Telegram, η Χαμάς είπε ότι οι κάτοικοι της πόλης, ακριβώς στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, έχουν μέχρι τις 17:00 τοπική ώρα να φύγουν.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Χαμάς αναφέρει ότι «Σε απάντηση στο έγκλημα του εχθρού να εκτοπίσει τον λαό μας από τη Λωρίδα της Γάζας, δίνουμε στους κατοίκους της κατεχόμενης πόλης Ασκελόν προθεσμία να την εγκαταλείψουν πριν από τις 5 σήμερα το απόγευμα».

Αιματοκύλισμα

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, πάνω από 900 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν αφότου η Χαμάς εξαπέλυσε την επίθεσή της το Σάββατο. Το υπουργείο Υγείας από την πλευρά του έκανε λόγο για 2.616 τραυματίες.

Πάνω από 250 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ βρίσκονταν σε rave πάρτι σε περιοχή που καλύπτεται από έρημο κοντά στη Λωρίδα της Γάζας. «Σφαγίασαν κόσμο εν ψυχρώ κατά τρόπο εντελώς αδιανόητο», δήλωσε ο Μοτί Μπουκτζίν, εκπρόσωπος της ΜΚΟ Zaka, η οποία συμμετείχε στην περισυλλογή των πτωμάτων.

Στην παλαιστινιακή πλευρά, έχουν σκοτωθεί 687 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί άλλοι 3.727, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Έχουν εκτοξευθεί πάνω από 4.500 ρουκέτες

Πάνω από 4.500 ρουκέτες έχουν ήδη εκτοξευθεί από τη Γάζα προς το Ισραήλ από το Σάββατο, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το BBC, ηχούν σειρήνες στο Τελ Αβίβ.

Νωρίτερα, ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, είχε δηλώσει ότι το ζήτημα της ανταλλαγής ομήρων θα τεθεί μόνο μετά το τέλος του πολέμου.

Σε ανακοίνωσή του, ο αρχηγός της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, τόνισε ότι «μέρη που επικοινώνησαν μαζί μας» και πρόσφεραν διαμεσολάβηση για την απελευθέρωση ομήρων με ανταλλαγή κρατουμένων ενημερώθηκαν για αυτή την απόφαση.

Περίπου 150 άνθρωποι, στρατιώτες και πολίτες διαφορετικών εθνικοτήτων απήχθησαν από την παλαιστινιακή οργάνωση κατά την επίθεση που εξαπέλυσε το Σαββατοκύριακο στην ισραηλινή επικράτεια.

Χθες το βράδυ το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα απείλησε να εκτελέσει ομήρους που κρατά σε αντίποινα για τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας.

Καταριανοί διαμεσολαβητές είχαν χθες επείγουσες συνομιλίες με αξιωματούχους της Χαμάς σε μια προσπάθεια να διαπραγματευτούν την ελευθερία για γυναικόπαιδα από το Ισραήλ που απήχθησαν από την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση και κρατούνται στη Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 36 Παλαιστινίων γυναικών και παιδιών από τις φυλακές του Ισραήλ, σύμφωνα με το Reuters.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ