Μεταξύ... τυρού και αχλαδιού ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι τον άλλο μήνα αναπτύσσει πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία

Μεταξύ... τυρού και αχλαδιού ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι τον άλλο μήνα αναπτύσσει πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία

Σε χαλαρό κλίμα και σε ανεπίσημο επίπεδο συναντήθηκαν στο θέρετρο του Ρώσου προέδρου στο Σότσι ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αλεξάντερ Λουκασένκο, με τον Πούτιν να ανακοινώνει πως στις 7-8 Ιουλίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες σχετικά με τις υποδομές για την εγκατάσταση των τακτικών πυρηνικών όπλων.

«Όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα», λέει ο Πούτιν
«Τότε θα ξεκινήσουμε άμεσα τις δραστηριότητες σχετικά με την ανάπτυξη των όπλων στην επικράτειά σας. Όλα βαίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα», είπε ο Πούτιν στον Λουκασένκο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.«Η κατάσταση είναι σταθερή. Συνεργαζόμαστε με αυτοπεποίθηση (σ.σ. σε ζητήματα ασφαλείας», ανέφερε επίσης ο Ρώσος πρόεδρος.

Οι παραπάνω ανακοινώσεις για την ανάπτυξη των πυρηνικών όπλων έγιναν σε ένα... χαλαρό γεύμα στο θέρετρο του Πούτιν στο Σότσι, το Bocharov Ruchei.

Ο Λουκασένκο καλεί και άλλες χώρες να συμπράξουν με Ρωσία και Λευκορωσία

Ο Λουκασένκο από την πλευρά του, όπως μεταδίδει το Ria Novosti, είπε πως οι δύο χώρες σκέφτονται για ένα πλαίσιο δράσης απέναντι στην «εξωτερική πίεση» που υφίστανται, το οποίο μπορεί να περιλαβεί και άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, κάτι που βέβαια έχει αναφέρει και στο παρελθόν. «Αν αναπτύξουμε ένα τέτοιο σχέδιο δράσης, οι εταίροι μας θα ακολουθήσουν είμαι βέβαιος», κάνοντας ειδική μνεία στο Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν.

Οι ανακοινώσεις πως η Ρωσία θα ανέπτυσσε πυρηνικά όπλα έξω από την επικράτειά της είχε γίνει στις 25 Μαρτίου, με τον Πούτιν τότε να επικαλείται ως δικαιολόγηση της απόφασής του το ότι πράττει αυτό που οι ΗΠΑ κάνουν εδώ και καιρό στην επικράτεια των συμμάχων της. Όπως είχε ανακοινώσει τότε, η ολοκλήρωση των εργασιών για την υποδομή φύλαξης των πυρηνικών κεφαλών στη Λευκορωσία θα ολοκληρώνονταν την 1η Ιουλίου.

Μόσχα και Μινσκ είναι στενοί σύμμαχοι, με το τελευταίο να έχει ήδη προμηθευτεί το ρωσικό πυραυλικό σύστημα Iskander ικανό να φέρει πυρηνικές κεφαλές.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ